Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Uddeling. Annette Vilhelmsen har erkendt, at hun nok var lidt for hurtig på aftrækkeren.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister forærede Zornig million for tidligt

Socialministeren lovede Lisbeth Zornig Andersen pulje til socialt udsatte, 18 dage før ansøgningsfristen udløb.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Lisbeth Zornig Andersen tilfældigt mødte socialminister Annette Vilhelmsen (SF) i Odense 29. august, fik hun sig en glædelig overraskelse. For ud over et kram gav ministeren hende lovning på 1 million kroner.

»Det er 1 million til dig«, sagde socialministeren.

Forvirrende Overraskelsen skyldes, at Lisbeth Zornig Andersen på det tidspunkt slet ikke havde ansøgt om puljen på 1 million kroner. Faktisk udløb ansøgningsfristen for puljen, der har til formål at fremme socialt udsattes valgdeltagelse, først 18 dage senere.

»Det var uventet. Jeg blev forvirret over det. Og jeg skal love dig for, at vi knoklede med at lave en ansøgning efterfølgende«, fortæller Lisbeth Zornig Andersen i dag.

Løftet om 1 million kroner fra socialministeren er foreviget i seneste afsnit af DR 2’s dokumentarserie om Zornig Andersens projekt ’Stemmer på Kanten’, der blev vist i forgårs.

Socialministeren ønsker ikke at give interview om sagen, men i en skriftlig udtalelse lyder det: »Jeg vil gerne medgive, at jeg var en kende for hurtigt ude med meldingen til Lisbeth Zornig Andersen og Stemmer på Kanten til Brugernes Bazar, og det var en fejl fra min side«.

Ligner skinproces

Socialordførere på Christiansborg står på tæerne af hinanden for at understrege deres velvilje over for Zornig Andersens indsats for at få socialt udsatte til at stemme.

Men socialministerens ageren i sagen møder bred forundring.

»Det er ustyrligt uprofessionelt«, siger Venstres Eyvind Vesselbo.

Forvaltningsekspert Sten Bønsing, lektor ved Aalborg Universitet, siger, at ministeren efter alt at dømme ikke har handlet ulovligt, men at hendes adfærd i sagen nok strider mod god forvaltningsskik.

»Det er mærkeligt, at man laver noget, der minder om en skinproces«, siger han.

Da ansøgningsfristen udløb 16. september, var puljen pludselig fordoblet til 2 millioner kroner. 'Stemmer på Kanten' fik halvdelen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden