Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Blå blok til Thorning: Hvorfor vil du ikke også kæmpe for børnechecken?

Når Danmark støtter Finland, bør de også kæmpe for børnepengene, mener blå blok.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er positivt, at Danmark nu stiller sig bag Finland i kampen mod EU for at bevare et optjeningsprincip for dagpenge, men det gør det endnu mere uforståeligt, at regeringen ikke vil kæmpe for at bevare optjeningsprincippet for de danske børnepenge.

LÆS OGSÅ

Det mener den blå blok, efter Politiken har erfaret, at statsminister Helle Thorning-Schmidt vil støtte Finland i kampen mod EU.

»Det gør det så meget mere grotesk, at regeringen ikke vil gå ind og tage kontakt til kommissionen omkring børnechecken. For mig virker det uforståeligt og ulogisk, at regeringen ikke vil gøre noget ved børnechecken, men gerne forhandle dagpengene. Stod det til os, gik de kraftigt ind i begge sager«, siger Claus Hjort Frederiksen (V).

Må være grænser for hvad EU blander sig i
Han får opbakning fra de konservatives formand, Lars Barfoed, der roser regeringens støtte til Finland.

»Det er på tide, at Danmarks regering bliver aktiv sammen med andre lande mod velfærdsturisme og beskytter vores velfærdsydelser. Vi er meget for EU og det indre marked, men der må være nogle grænser for, at man centralt fra EU vil blande sig i, hvem vi giver vores velfærdsydelser til«, siger Lars Barfoed, der mener, beslutningen bærer ved til bålet for, at regeringen også må tage kampen for det danske optjeningsprincip for børnechecken, hvor forhandlingerne begynder i dag i skatteministeriet.

»Vi mener ikke, det er godtgjort, at det er i strid med EU-retten, at vi har et optjeningsprincip, og vi mener, det ligger lige til, at Danmark skal tage en sag på det. Og så kan vi jo få Finland til at støtte os i den sag«, siger Lars Barfoed.

På tide med aktiv kurs mod velfærdsturisme

Dansk Folkeparti håber, at støtten til Finland kan blive første skud i en række opgør med EU, partiet mener Danmark skal tage.

»Vi har længe ønsket, at Danmark har en aktivistisk holdning i forhold til at forfægte de danske regler, når de støder mod EU grund. Det, der er forunderligt, er, at i dagpenge vælger regeringen at sige, at det er værd at kæmpe den kamp, mens med børnechecken, der har man valgt at lægge sig fladt ned og ikke forsøge at kæmpe en kamp og ikke engang tage en dialog med kommissionen om, hvorvidt man kan fastholde et optjeningsprincip i Danmark. Og det synes vi selvfølgelig, er lidt mærkeligt«, siger formand Kristian Thulesen Dahl.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil på et pressemøde i dag uddybe, hvad Danmark mere generelt vil gøre for at kæmpe for de danske velfærdsydelser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden