Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Optimisme. V og K fornemmer, at det går fremad i forhandlingerne om en ny lov for børnecheck til arbejdstagere fra andre EU-lande.
Foto: JACOB EHRBAHN

Optimisme. V og K fornemmer, at det går fremad i forhandlingerne om en ny lov for børnecheck til arbejdstagere fra andre EU-lande.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen og de borgerlige nærmer sig hinanden om børnechecken

V og K ser en åbning i forhandlingerne om en lov om børnechecken.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen og de borgerlige nærmer sig langsomt hinanden i forhandlingerne om nye regler for børnechecken.

Det konstaterer Venstres Claus Hjort Frederiksen og skatteordfører for de konservative, Brian Mikkelsen, efter halvanden times møde med skatteminister Morten Østergaard (R).

LÆS OGSÅ

Regeringen er blandt andet villig til at ændre reglerne, så børnechecken bliver bagudbetalt og ikke som i dag forudbetalt. Det skal sikre, at arbejdstagere fra andre EU-lande ikke fra dag 1 kan hæve børnechecken.

»Det betragter vi ærligt talt som en åbning«, siger Claus Hjort Frederiksen.

Skatteminister Morten Østergaard (R) bekræfter, at regeringen har rykket sig og nu vil indføre bagudbetalt børnecheck:

»Denne model, synes vi, bidrager til at værne mod det, som optager mange, nemlig at vi undgår, at EU bliver en social union, hvor folk alene rejser for at få sociale ydelser. Med dette sikrer vi, at ingen vil kunne få børnecheck, hvis ikke de rent faktisk arbejder og betaler skat i Danmark«, siger Morten Østergaard.

»Mere kaffe skal på kanden«
Samtidig går skatteministeren nu med til at granske de borgerliges forslag til nye værnsregler og vil inden længe fremlægge sit eget udspil, lyder det fra de borgerlige.

»Vi må forlange, at regeringen nu kommer med nogle konkrete værnsregler, som sikrer, at de offentlige ydelser går til folk, der bor og arbejder i Danmark«, siger Brian Mikkelsen, der understreger, at der stadig er lang vej til en endelig aftale.

Morten Østergaard bekræfter, at der »skal noget mere kaffe på kanden«, før en aftale er i hus.

»Forslagene kan ikke bare sådan trækkes op som kaniner af tryllekunstnerens hat. De er nødt til at holde sig inden for EU-retten, og vi lægger os selvfølgelig i selen for at se, hvad der kan arbejdes med, som kan skabe en gunstig forhandlingssituation. Men det er altså ikke magi, det er politik«, siger skatteministeren.

SF bakker regeringen op

SF har også deltaget i dagens forhandlinger, og partiformand Pia Olsen Dyhr understreger, at partiet fortsat er meget enig i Morten Østergaards linje:

»Det har på intet tidspunkt været en hemmelighed, at det er Holger K. Nielsens (tidl. skatteminister, red.) gamle lovforslag, så det ville være underligt, hvis SF ikke bakkede op om det«, siger hun.

»Lige nu foregår det faktisk meget fornuftigt. Det handler om, hvad man kan gøre for at gøre det rimeligt, at man får børnepenge i Danmark. Det er vi også optaget af. Det skal være sådan, at man leverer en indsats i Danmark for at få børnepenge. Samtidig er det vigtigt for SF, at man arbejder på europæisk plan for, at vi kan bevare vores velfærdsmodel, og det så vi statsministeren gøre i Bruxelles i går. Så det vil vi gerne kvittere for«, siger Dyhr.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden