Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Antallet af fattige er vokset under SR-regeringen

Socialorganisationer frygter, at udviklingen med flere fattige fortsætter.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om SR-regeringen i regeringsgrundlaget skriver, at den »vil måles på at mindske fattigdommen« er der ifølge de seneste tal fra 2012 kommet 700 flere danskere, som lever under regeringens egen fattigdomsgrænse.

Det viser en ny analyse fra tænketanken Kraka, skriver Dagbladet Information.

Det betyder, at der i 2012 var 47.300 personer, som levede i fattigdom – i 2002 var det blot 23.500 personer. Selv om regeringen fjernede starthjælpen og en række andre såkaldte fattigdomsydelser som noget af det første, da den tiltrådte, har politikken ifølge Kristian Thor Jakobsen, ledende økonom ved Kraka, bidraget til at øge fattigdommen.

»Nogle af de ting, som den nuværende regering har indført, vil også bidrage til at øge den målte fattigdom. En forhøjelse af beskæftigelsesfradraget vil direkte påvirke antallet af fattige, fordi det kun er beskæftigede, som får gavn af det, og det vil betyde, at indkomstafstanden øges. Samtidig vil lavere kontanthjælp eller slet ingen kontanthjælp også kunne betyde, at flere optræder i gruppen af fattige«, siger Kristian Thor Jakobsen til Information.

LÆS OGSÅ

Intet tyder på, at udviklingen stopper

Både hos Rådet for Socialt Udsatte og Dansk Socialrådgiverforening er formændene, Jann Sjursen og Majbrit Berlau, bekymrede over, at der er flere fattige i Danmark.

»Vi har desværre set den stigning gennem flere år, og intet tyder på, at den stopper«, konkluderer Jann Sjursen, mens Majbrit Berlau påpeger, at regeringens fattigdomsgrænse reelt kan dække over flere fattige, end opgørelsen viser.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden