Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Partiprogram. Alternativets frontfigur Uffe Elbæk ser frem til Folkemødet i juni, hvor partiet fremlægger en samlet politik.
Foto: Peter Klint

Partiprogram. Alternativets frontfigur Uffe Elbæk ser frem til Folkemødet i juni, hvor partiet fremlægger en samlet politik.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De færreste kender Alternativet

Meget få kan genkalde sig Alternativets politiske ståsted. Men partistifter Uffe Elbæk er optimist.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det ligger i navnet Alternativet, at det nystiftede parti vil gøre op med de bestående rammer for dansk politik.

Farvel til ensidigt fokus på vækst og goddag til en grøn økologisk økonomi.

LÆS OGSÅ

Og farvel til det dagens ’fastlåste’ arbejdsmarked og goddag til et samfund, der vil understøtte og vække den indre iværksætter i os alle.

Løfter sløret i juni
Selv om Alternativet først under Folkemødet på Bornholm i juni løfter sløret for sin samlede politik, har partiets overordnede sigtelinjer ligget fast, siden lanceringen i november sidste år.

Men i befolkningen er der ikke det store kendskab til Alternativets politiske visioner, viser en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV2.

Kun 4 procent af de adspurgte mener, at de i dag har »et godt billede af, hvad Alternativet står for politisk«.

Det bekymrer dog ikke partiets spydspids, den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk, der forventer større opmærksomhed og kendskab, når partiet folder et færdigt program ud til juni.

Op ad bakke

»Vi har hele tiden haft den plan, at partiprogrammet skal udvikles i samarbejde med græsrødderne hen over foråret. Det er derfor ikke meningen, at den brede offentlighed skal have et præcist billede af vores politik – endnu«, siger folketingsmedlemmet, der heller ikke lader sig ryste af, at under halvdelen af de adspurgte kan udpege ham som partiets frontfigur.

Alternativet har indtil videre fået omkring 700 medlemmer, og mellem 300 og 500 personer har deltaget i de workshops, som partiet har arrangeret for at få ideer til og udvikle partiets politik. Og i øjeblikket kæmper Alternativet for at samle nok underskrifter, så det kan stille op ved en kommende folketingsvalg.

LÆS OGSÅ

Ifølge valgforsker Rune Stubager er det dog op ad bakke at starte et helt nyt parti:

»Det er ekstremt svært at starte et nyt parti og få gjort opmærksom på, hvad man står for. Børnedødeligheden for nye partier er meget høj«.

Læs med, når Politiken i fem kapitler i påsken besøger Alternativets politiske værksted og tegner et portræt af partiet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden