Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

EL til fløjteaktivister: Drop sabotage af Thornings tale

Der er mere intelligente måder at vise sin utilfredshed med regeringen, siger Finn Sørensen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De aktivister, der planlægger at sabotere Helle Thorning-Schmidts (S) 1. maj tale, bør droppe deres aktion og i stedet finde en anden måde at udtrykke deres utilfredshed med regeringen på.

Det mener gruppeformand i Enhedslistens folketingsgruppe, Finn Sørensen.

»Jeg synes, det er rigtig dumt at forsøge at forhindre talere i at komme til orde 1. maj. Det er bestemt ikke noget, Enhedslisten synes om. Sidste år oplevede vi en lignende aktion, som udviklede sig til tumult og kasteskyts foran scenen. Det er helt uacceptabelt. Og det tager vi klart afstand fra«, siger han i en pressemeddelelse.

Fløjter mod »arbejderfjendsk« regering

Sidste år oplevede statsministeren blandt andet at få sprøjtet vand på sig med en vandpistol, ligesom der lød højlydte protester og buh-råb de steder, hvor hun indtog talerstolen. I år har en gruppe aktivister annonceret, at de vil fløjte højt for at overdøve Thorning, når hun skal tale i Fælledparken i København.

»Første maj er en international kampdag for arbejderne og for et mere lige og retfærdigt samfund. Verden over er der protester og oprør, fordi regeringer tjener arbejdergivernes økonomiske interesser frem for at tjene befolkningens interesser. Helle Thornings regering er ikke anderledes. Den tid, hvor arbejderfjendske regeringer kan profilere sig på arbejdernes kampdag, slutter nu!«, skriver de på deres Facebook-side .

EL fortstår utilfredshed

Finn Sørensen fortæller, at han godt kan forstå, at mange er utilfredse med regeringens politik.

»Og jeg kan også godt forstå, at der er mange som har behov for at udtrykke sine frustrationer over regeringens politik 1. maj. Men der findes mere intelligente og værdige måder at vise sin protest«.

»Sidste års 1. maj havde lærerne for eksempel taget tusinder af sure smileyer med, som de holdt op i luften, da Helle Thorning talte. Andre valgte at vende ryggen til. Det er mere kreative og fantasifulde måder et vise sin utilfredshed på, som jeg har langt mere respekt for, siger han.

Politiken har forsøgt at få en kommentar til sagen fra Helle Thorning-Schmidt, men hos Socialdemokaterne henviser man til politisk ordfører Maja Panduro.

Hun siger til Ritzau, at hun ser aktionen, som en besynderlig måde at kommunikere på.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden