Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
OPBAKNING Mette Frederiksen mener ikke, at hendes udmelding om, at partiet skal lytte til det utilfredse bagland, skal ses som mistillid til Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

OPBAKNING Mette Frederiksen mener ikke, at hendes udmelding om, at partiet skal lytte til det utilfredse bagland, skal ses som mistillid til Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette Frederiksen slår fast: Fuld opbakning til Thorning

En minister skal blande sig i den offentlige debat, siger Mette Frederiksen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette Frederiksen (S) afviser nu, at hun kritiserer og udfordrer statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) linje.

Det slår hun fast på TV2News, efter hun i dagens Børsen siger, at danskerne har ret i deres kritik af partiet, og at partiet skal lytte til dem.

Samtidig afviser hun, at udmeldingen er et led i en positionering som arvtager for Helle Thorning-Schmidt, og hun giver sin fulde støtte til Helle Thorning-Schmidt som statsminister og som formand for Socialdemokraterne.

»Vi har en statsminister, og det er Helle Thorning-Schmidt. Og der er ikke nogen, der på nogen måde er kandidater, og det bør der heller ikke være nogen, der er. Jeg tror, det er vigtigt, at vi bakker op om Helle Thorning-Schmidt ikke bare som partiets leder, men også som landets statsminister. Det gør jeg, og det er Helle, vi går til valg med næste gang« fastslår Mette Frederiksen til TV2News.

En minister skal være tydelig i den offentlige debat

Hun afviser samtidig, at hun med sin udmelding i Børsen skaber uro i partiet og udfordrer linjen.

En minister skal være en tydelig stemme i den offentlige debat om regeringens politik, selvom der »hurtigt rejser sig en lidt heftig diskussion«, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Mette Frederiksen siger til Børsen, at »når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl«.

»Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere«.

Opbakning fra folketingsmedlemmer og bormestre

Interviewet til Børsen blev givet for fire uger siden og var i optakten til en blussende kritik af Helle Thorning-Schmidt og regeringens linje.

Flere borgmestre og lokalformænd langede hårdt ud efter statsministeren og nogle mente, at Mette Frederiksen ville være en bedre formand for partiet.

I dag har flere borgmestre og også de socialdemokratiske medlemmer af Folketinget Orla Hav og Jan Johanssen bakket op om Mette Frederiksens markering.

Politikens politiske redaktør, Mette Østergaard kalder det en »udfordring« af Helle Thornings linje og mener, at Mette Frederiksen med udmeldingen gør det legitimt at diskutere partiets kurs.

Helle Thorning-Schmidt har ikke ønsket at udtale sig.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden