Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Klar. Venstre er parate til at forhandle med regeringen om den kommende beskæftigelsesreform, siger partiets politiske ordfører Inger Støjberg.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

V afviser statsminister-kritik: Vi er klar i startblokken

Tankevækkende at Thorning har behov for at iklæde sig rødt i dag, siger Venstre.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) burde holde sig for god til at udlægge andres politik og i stedet koncentrere sig om at formidle sine egne politiske budskaber.

Det siger Venstres politiske ordfører Inger Støjberg, efter at statsministeren i sin 1.maj-tale i dag langer hårdt ud efter Venstre, som hun siger står for »tvivlsomme skattelettelser og nulstilling af velfærden«.

»Så ser vi Venstres politiske fosterstilling. Alle problemer kan løses med skattelettelser«, siger Thorning i sin tale.

Men det har hun ikke ret i, mener Støjberg.

»Når hun siger, at vi ligger i fosterstilling, så vil jeg sige, at vi nærmere sidder klar i startblokken. Når regeringen indkalder til forhandlinger om vækst og beskæftigelse, så lover jeg, at vi kommer spænende«, siger Inger Støjberg til Politiken.

Tankevækkende, at HTS er i rødt i dag

Venstres politiske ordfører mener, at statsministerens kritik er et udtryk for, at Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne er pressede i øjeblikket.

»Nogle gang er det sådan, at man råber højest, når man står i et hjørne og skal sparke sig ud der fra«, siger Støjberg, der dog ikke holder sig for god til at skyde igen mod Socialdemokraterne:

»Jeg har set, at hun har iklædt sig rødt i dag. Det er tankevækkende at se, at hun altid har behov for at iklæde sig den farve, når hun er sammen med fagbevægelsen. Men jeg er jo et optimistisk menneske, så jeg tror, at det mest er noget tom snak til 1. maj. Når forhandlingerne begynder, så har statsministeren nok fået lidt frisk luft«, siger Inger Støjberg.

Nulvækst og skattelettelser

Helle Thorning-Schmidt anklager i sin tale også Venstre for, at nulvækst vil medføre »besparelser på de arbejdsløse« og »færre offentligt ansatte«.

Og Inger Støjberg erkender, at Venstre vil have nulvækst og skattelettelser.

»Det, der ligger i det, hun kalder nulvækst, som man kunne også kalde udgiftsstop, er, om vi kan drive det offentlige for det samme som i dag«.

Hvor skal pengene komme fra?

»Nulvæksten er den ene del. Det andet er de forhandlinger, vi skal i gang med om beskæftigelsespolitik. Vi har verdens dyreste beskæftigelsessystem«.

Men så er det rigtigt, når Helle Thorning-Schmidt siger, at I vil spare på de arbejdsløse?

»Det er ikke et spørgsmål om at spare på de arbejdsløse, det er et spørgsmål om at de penge, vi sparer på beskæftigelsessystemet, skal gå til at skabe flere job. Og det skal da i høj grad ske igennem skattelettelser til erhvervslivet«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden