FLØJTESUCCES En af frontfigurerne bag fløjteaktionen mod Helle Thorning-Schmidt, Juliane Stege med grønt høreværn, er tilfreds med aktionen.
Foto: JENS DRESLING

FLØJTESUCCES En af frontfigurerne bag fløjteaktionen mod Helle Thorning-Schmidt, Juliane Stege med grønt høreværn, er tilfreds med aktionen.

Politik

Fløjteaktivister: Vi fik vist, at Helle Thorning ikke hører til her

Aktionen var en succes trods slag og skubberi, vurderer aktivister.

Politik

»Vi har fået det budskab igennem, at hun fører arbejderfjendsk politik og derfor ikke hører hjemme på arbejdernes internationale kampdag«.

Sådan vurderer Juliane Stege, en af frontfigurerne bag fløjteaktionen i Fælledparken mod Helle Thorning-Schmidt, dagens forløb, efter at statsminsteren i et inferno af fløjt, piberi og røg fik kæmpet sig gennem sin 1. maj-tale i Fælledparken i København.

»Det er gået rigtig godt, og jeg håber, vi har givet hende noget larm med hjem og tænke over. Jeg synes, vi havde en mangfoldig protest, hvor der var en masse, der fløjtede, men hvor der også var en masse med skilte og lignende ting«, siger Juliane Stege.

Skubberi og trusler

Der var lige op til og under statsminsterens tale en ophedet stemning på pladsen foran scenen. Politiken så flere personer, som tydeligt var imod fløjteaktionen, der var meget aggressive overfor personer med fløjter i munden og i hånden.

Flere råbte ad de fløjtende personer og prøvede at slå fløjterne ud af hænderne på dem under den øredøvende larm.

»Det oplevede vi vist alle, men det tog vi køligt. Det er klart, det er lidt elektrisk. Der er en masse mennesker, der ikke synes, det er populært, at vi kritiserer deres partiformand, men jeg synes, det er nødvendigt. Vi må alle sammen tage stilling til den politik, der bliver ført, og ikke hvilket partimedlemskab vi har«, siger Juliane Stege.

Aktivistene har siden sendt en pressemeddelelse ud, hvor de fortæller, at flere af deres sympatisører blev udsat for voldelige overfald under protesten i form af knytnæver, skub, knæ og spark, ligesom de fik trusler.

Mørklædt gruppe trængte sig på

Efter Helle Thorning-Schmidt havde holdt tale nogle minutter, maste en stor demonstration af sortklædte personer sig frem mod den forreste del af pladsen, hvor Socialdemokratisk Ungdom holdt til. Flere tilhørere fortalte, at det primært var personer fra Ungdomshuset og gruppen Antifascistisk Aktion.

Det skabte en ophedet stemning, hvor der blev tændt romerlys og røgbomber, mens der blev fløjtet og råbt i megafon.

Hvordan oplevede du det?

»Helt fint, jeg synes det er helt fint, at der kommer nogen og protesterer. Det viser bare, at vi alle er trætte af den politik, som Helle Thorning fører«, siger Juliane Stege, der alt i alt var meget tilfreds med aktionen.

Helle Thorning-Schmidts tale i Fælledparken var væsentligt kortere end den tale, hun sendte ud til pressen i morges.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce