Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Trods tog til tiden: Heunicke vil skærpe kravene til DSB

Selvom DSB i årets første tre måneder har leveret som lovet, skal der sættes yderligere krav til togdriften.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kravene til DSB's togdrift skal fortsat skærpes, selv om DSB i årets første tre måneder har levet op til de mål om aflysninger og rettidighed, som den nuværende aftale mellem staten og DSB foreskriver.

Det siger transportminister Magnus Heunicke (S), efter at nye tal fra DSB viser, at selskabet i årets første tre måneder har afviklet 99,3 procent af fjern- og regionaltogene som planlagt og samtidig er kørt med forsinkelser på under seks minutter 96,2 procent af tiden.

»Den her udvikling giver det bedst mulige fundament for at gå ind i de kommende forhandlinger om en ny kontrakt. Det er et skridt fremad og viser, at vi er i gang med at få genoprettet DSB«, siger Magnus Heunicke.

Den nuværende aftale mellem DSB og staten udløber i år og er i gang med at blive genforhandlet.

Går efter bredt forlig

Den positive udvikling for DSB's togdrift i årets første kvartal får imidlertid ikke betydning for forhandlingerne af en ny kontrakt, lyder det fra ministeren.

»Nej, det gør det ikke. Det er meningen, at de mål, man sætter, bliver overholdt. Men jeg er selvfølgelig tilfreds med, at målene bliver overholdt. Men jeg er ikke helt tilfreds endnu, og derfor vil jeg arbejde for en ny kontrakt, som skærper kravene til DSB«, siger Magnus Heunicke.

Den nuværende aftale kræver, at DSB skal afvikle 99 procent af de planlagte tog, og 90 procent af dem skal køre til tiden, hvilket defineres som senest seks minutter efter køreplanen.

Magnus Heunicke vil blandt andet arbejde for, at den definition skæres ned til tre minutter. Samtidig skal det være muligt at lave sanktioner over for DSB.

Magnus Heunicke fortæller, at han har haft indledende møder med Folketingets partier om en ny aftale, men vil ikke gå ind i konkrete detaljer.

»Nu arbejder jeg for et bredt forlig, hvilket især er vigtigt, fordi kontrakten skal vare 10 år, og vi ved jo i dansk politik, at regeringsmagten godt kan skifte et par gange på den tid«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden