Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Bilag. Lars Løkke Rasmussen måtte svare på spørgsmål om sit tøjkøb.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkke: Jeg har selv betalt for mit tøj

Venstre afviser uregelmæssigheder i bilagssag om tøj til 152.000 kroner.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkke Rasmussen (V) har betalt for det partiindkøbte tøj, han har iklædt sig til privat brug.

Det forsikrer en ordknap partiformand, efter Ekstra Bladet har fremlagt en række bilag, som viser, at Venstre-formanden er blevet udstyret med tøj til en samlet værdi af 152.000 kroner på sit partis regning.

»Jeg kan bekræfte, at Venstre har forvaltet, at jeg er blevet ekviperet i en bestemt herretøjsbutik. I det omfang tøjet er brugt til privat brug, har jeg selv betalt for det«, siger Lars Løkke Rasmussen, som ikke ønsker at kommentere de konkrete bilag.

»Jeg betragter det i øvrigt som en privat sag, hvad jeg bruger på skummetmælk, tøj og alt muligt. Jeg kan ikke kommentere denne sag yderligere«, siger Lars Løkke Rasmussen efter partiets gruppemøde i dag.

Der har fra flere sider i dag blandt andet været stillet spørgsmålstegn ved, om Venstre-formanden er skattepligtig i forhold til det dyre tøj. Men alt er foregået efter bogen, har Venstres partisekretær bedyret med omtrent samme ordvalg som sin formand.

»Vi har besluttet at ekvipere Venstres formand i forbindelse med vores valgkampagne, og det tøj, Lars selv har taget ud, har han selv betalt for«, gentog Venstres partisekretær Claus Richter flere gange før gruppemødet.

Han ønskede heller ikke at svare på journalisternes mange opfølgende spørgsmål om partiets tøjindkøb til formanden. Det gjaldt blandt andet spørgsmålet om, hvornår Lars Løkke Rasmussen har betalt for tøjet.

»Det har jeg ingen kommentarer til«, lød det igen og igen fra partisekretæren.

Barfoed: »Jeg betaler mit tøj selv«.

Lars Løkke Rasmussens formandskolleger i de øvrige oppositionspartier er ikke glade for at skulle forholde sig til endnu en sag om Venstreformandens bilag.

Det lader de forstå, efter formiddagens ugentlige møde mellem de borgerlige partiledere.

»Jeg betaler mit tøj selv. Jeg synes, vi skal holde fokus på politik«, siger Lars Barfoed (K).

Han afviser selv at ville modtage tøj betalt af den konservative partikasse.

»Det vil jeg ikke. Det er mit private tøj, og jeg betaler selv for mit tøj«, siger Lars Barfoed, som ikke vil kommentere Venstres interne regler.

Vestager: Skatteregler skal overholdes

Kristian Thulesen Dahl (DF) appellerer også til at holde fokus på det politiske indhold frem for personsager, men angiver dog selv at have stået for betalingen af dagens jakkesæt.

»Jeg håber, at I kan lide det, for jeg har selv valgt det og selv betalt for det. Jeg tror, danskerne vil høre, hvad vi vil politisk. Det tager tid fra den politiske diskussion, når vi skal diskutere alt muligt andet«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis formand kan selv komme på et eksempel, hvor partiet har købt tøj til ham.

»Vi har haft en enkelt situation, hvor der var en regning, som jeg så betalte til partiet«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Hos regeringspartierne vil økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ikke blande sig i Venstres interne dispositioner.

»Hvad partierne bruger deres penge på, er op til partierne. Så længe de overholder reglerne i forhold til skat«, siger Margrethe Vestager, der selv erindrer at have modtaget tøj til omkring 5.000 kroner i forbindelse med valgkampen 2011.

Det blev efterfølgende opgjort som B-skat, oplyser ministeren.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden