Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Tøjsag. Venstres formand Lars Løkke Rasmussen mener ikke, der er noget at komme efter i sagen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Krav om tøj-redegørelse spreder sig i Venstre

Det skal være slut med bilagssager, fastslår flere Venstre-medlemmer.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere centrale medlemmer af Venstre kræver nu, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre-toppen lægger alt frem i sagen, hvor Venstres partikasse har betalt habitter, sko og underbukser for i alt 152.000 kroner.

Det er Ekstra Bladet, der har fremlagt en række bilag, som viser, at Venstre-formanden er blevet udstyret med tøjet på Venstres regning.

Og selvom både Lars Løkke Rasmussen og partisekretær Claus Richter gentagne gange i går afviste, at der er foregået uregelmæssigheder, så kræver formanden for Venstres vælgerforening på Lolland og medlem af partiets hovedbestyrelse, Benny Damgaard, nu en redegørelse fra sin partitop.

»Jeg vil gerne have en redegørelse for, hvad Venstre har gjort tidligere under Anders Fogh Rasmussen. Og hvad andre partier gør. De faktiske tal skal frem. Der skal ikke være rod nogen steder. Der skal være styr på bilagene«, siger Benny Damgaard til Politiken.

Venstremanden understreger, at han ikke benægter, at Lars Løkke Rasmussen har ret til at få arbejdstøj, så han kan repræsentere Venstre og Danmark ordentligt. Men han ærgrer sig over, at sagen »endnu engang« overskygger Venstres politik.

»Nu vil vi ikke se flere bilagssager. Det er politik, vi skal kendes for. Det er drønærgerligt, det her. Jeg ved, at der er mange i min vælgerkreds, der sidder og tænker, hvorfor de skal være medlem af Venstre, hvis mine penge skal gå til Lars Løkkes tøj. Det er det, menigmand tænker, når en sag som denne kommer frem«, siger han.

»Læg så for pokker de bilag frem«

Venstres mangeårige folketingsmedlem og tidligere formand for Folketingets sundhedsudvalg Preben Rudiengaard er bekymret for, at sagen vil ramme hele partiet.

»Vi er kede og trætte af, at den ene bilagssag dukker op efter den anden«, siger han.

På Preben Rudiengaard virker det som om, Lars Løkke Rasmussen »ikke har styr på dette her«. Han vil derfor have partiet til at ansætte en person, der kan holde orden i bilagene, hvis formanden »ikke kan overkomme det«, siger han.

Den tidligere Ribe-borgmester vil have Venstre til at lægge bilagene frem.

»Vi risikerer at få sådan et flosset omdømme, om at noget ikke kan tåle at se dagens lys. Og jeg er overbevist om, at det kan det godt. Så hvorfor ikke vise det? Sådan gjorde vi dengang, jeg var borgmester. Åbenhed, ærlighed og dokumentation er det, der skal til. Det farligste i politik er myter«.

Sagen er helt unik for partiets nuværende formand, mener han.

»Dette har vi aldrig diskuteret under Fogh. Han var jo perfektionisten om nogen. Lars er mere social og skal nå meget. Nej, sådan nogle ting ville aldrig være sket under Anders Fogh. Men jeg tror, håber og regner med, at Lars har fuldstændig ren røv at trutte i denne sag. Og læg så for pokker de bilag frem«.

Odder-formand kræver også en forklaring

Tøjet er købt til Lars Løkke Rasmussen i 2010 og 2011, mens han var statsminister. I går gik især Søren Pind hårdt til Ekstra Bladet og resten af de danske medier, der har viderebragt historien, som han mener kan være fremkommet på ulovlig vis.

Han kaldte i går mediernes fokus på sagen for »underbuksejournalistik«, men også den lokale vælgerforeningsformand i Odder, Jan Gade, ønsker sig en forklaring i tøj-sagen.

»Jeg synes måske ikke, at det skal lægges frem på et pressemøde ligesom i GGGI-sagen. Det er det for lille en sag til. Men jeg synes måske, at Venstres hovedbestyrelse godt kunne blive informeret om det. Jeg kunne godt tænke mig en intern forklaring på det her, siger han til Ritzau.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Sagen kommer jo oven på noget andet, som jo ikke var så godt (GGGI-sagen, red.), og jo flere af den slags sager, der popper op, jo sværere bliver det for Venstre. Hvis man er enlig mor til to børn, så synes man jo, at 150.000 til tøj måske er lige i overkanten«, siger Jan Gade.

I går sagde Venstres lokalformand i Låsby, Jørn Jakobsen, ligeledes, at han er utilfreds med sin partiformand.

»Jeg er mest skuffet over, at når man tjener langt over en million, at man så ikke lige selv kan købe sine underbukser«, sagde han i går til DR Nyheder.

Tidligere V-borgmester melder sig ud

Tidligere borgmester i Pandrup Kommune og mangeårigt medlem af Venstre, Flemming Jansen, har fået nok af partiet.

Han melder sig derfor nu ud i protest mod Venstres ledelse på landsplan, oplyser han i en pressemeddelelse ifølge nordjyske.dk.

»Jeg har været så naiv at tro, at jeg var medlem af en folkelig bevægelse båret af nogle liberale værdier med et åndeligt udgangspunkt i blandt andet Grundtvig. Jeg kan nu forstå, at jeg er medlem af en professionel salgsorganisation, som sælger en vare, der hedder politik«, udtaler han i pressemeddelelsen.

Karen Jespersen beskylder medierne for hykleri

Den tidligere socialminister og nuværende folketingsmedlem af Venstre, Karen Jespersen skriver på sin avis denkorte.dk, som hun har sammen med sin mand, debattøren Ralf Pittelkow, at »den ny mediestorm rammer Løkke på det værst tænkelige tidspunkt«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ifølge hende er Løkke en usædvanlig politiker, som sagligt set er »særdeles dygtig og godt inde i de politiske sagers indhold«.

»Men han kan til tider udvise en påfaldende ligegyldighed over for de formelle rammer og den personlige stil. Som om det er noget, han ikke vil affinde sig med at tage hensyn til«, skriver hun i et indlæg, der er underskrevet af både hende og hendes mand, Ralf Pittelkow.

»Vælgerne straffer ikke Løkke, fordi han har begået store forseelser. De straffer ham, fordi han i visse situationer har udvist for stor ligegyldighed over for ting, som de lægger vægt på. For eksempel, om der er styr på udgifter og bilag, så enhver bliver svaret sit«, skriver de to og beskylder medierne for »hykleri« i dækningen af sagen.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden