Bilagssag. Lars Løkke Rasmussen afviste, at der er lagt op til en skattesag, da han blev mødt af en gruppe journalister foran Danmarks Radio. Her ses han ved en reception i anledning af sin 50-års fødselsdag forleden.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Bilagssag. Lars Løkke Rasmussen afviste, at der er lagt op til en skattesag, da han blev mødt af en gruppe journalister foran Danmarks Radio. Her ses han ved en reception i anledning af sin 50-års fødselsdag forleden.

Politik

Løkke: Jeg har betalt den skat, jeg skal

Lars Løkke Rasmussen kommenterer bilagssagen om tøjgaver og rejser på Venstres regning.

Politik

Lars Løkke Rasmussen erkender, at bilagssagen om tøjindkøb og en Mallorca-rejse til hans familie skader Venstre.

Samtidig slår han fast, at han ikke har nogen udeståender med skattevæsenet.

»Jeg har betalt den skat, jeg skulle, og der er ikke noget i den her sag, der gør, at jeg skal indberette yderligere til Skat«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han er nok engang hovedperson i en bilagssag, der skaber tvivl om hans troværdighed og moral.

Det var Ekstra Bladet, der i sidste uge kunne afsløre, at Venstre i 2010 og 2011 betalte 152.000 kroner for at ekvipere Lars Løkke Rasmussen fra inderst til yderst med indkøb af jakkesæt, skjorter, sko og underbukser på Venstre-medlemmernes regning.

Familietur til Mallorca

Bagefter kom det frem, at partiet også har betalt en ferierejse til Mallorca for Lars Løkke Rasmussens familie efter det seneste folketingsvalg, ligesom Venstre har dækket de ekstra-regninger, Løkke har modtaget, efter at han på hoteller har røget på ikke-ryger værelser.

Endelig har flere skatteeksperter sået tvivl, om Lars Løkke Rasmussen og Venstre har snydt statskassen ved ikke at betale skat af frynsegoderne.

Men Lars Løkke Rasmussen afviste, at der er lagt op til en skattesag, da han for kort tid siden blev mødt af en gruppe journalister foran Danmarks Radio på Amager i København.

»I det omfang, der er gledet tøj ind i mit klædeskab, er det en omkostning, jeg selv bærer, og derfor er der ikke noget skattespørgsmål«, siger han.

»Der er ikke noget af det, som har været fremme, som gør, at jeg skal indberette noget, der ikke allerede er indberettet«, siger han videre.

FOTO

Den nye bilagssag har fået en række Venstre-folk i partiets bagland til at kræve en redegørelse. Flere har ved navn kritiseret, at formanden igen er havnet på avisernes forsider i en sag, der handler om Løkkes person og ikke Venstres politik.

I morgen aften er Venstres forretningsudvalg hasteindkaldt for at drøfte sagen, der kommer på et aldeles ubehageligt tidspunkt for partiet med kun få dage tilbage til danskerne skal stemme til Europa-Parlamentet.

Skidt for Venstre

Lars Løkke Rasmussen erkender, at sagen skader Venstre, der længe har ligget solidt til at overtage regeringsmagten i Danmark ved næste folketingsvalg.

»Jeg er trist og ærgerlig over den her sag«, siger Lars Løkke Rasmussen.

»Jeg kan ikke garantere, hvordan aviserne skriver deres artikler, men jeg kan se, at de ikke tegner noget godt billede, og det er jeg da ked af. Det er der også mange i Venstre, der er kede af, og derfor har jeg indkaldt forretningsudvalget, så jeg kan forklare, hvad der er op og ned«, siger Venstre-formanden.

»Jeg er optaget af at kæmpe Venstre sag, og derfor er det da stærkt generende at skulle forholde sig til alle de her spørgsmål om min rygning, tøj og skat«.

Blandt de politiske kommentatorer er vurderingen, at sagen allerede er alvorlig for Lars Løkke Rasmussen, da hans image ikke kan holde til en ny tur i mediemøllen efter bilagssagen om dyre flyrejser og overforbrug på 1. klasse i GGGI-regi.

Særligt skadeligt vil sagen være, hvis det viser sig, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre ikke har overholdt skattelovgivningen.

De færreste har glemt, hvordan Venstre kastede sig ind i sagen om statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks skatteforhold. Derfor klinger det hult, mener kommentatorerne, når Ventre-ledelsen i disse dage fastholder, at Løkkes skatteforhold er en privatsag.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ryger kun, når der er askebæger

Men Lars Løkke Rasmussen fastholder, at hans skatteforhold er et privat anliggende og kritiserer pressen for »ulovligt« at have skaffet de bilag, der ligger til grund for historierne.

Han mener dog, at der »ikke kommer noget ud af«, at melde sagen til politiet.

Samtidig forklarer han, at han aldrig har røget på et hotel, hvor der ikke måtte ryges.

»Jeg tror, at alle godt ved, at jeg ryger, og at jeg ryger for meget. Men jeg har aldrig røget et sted, hvor hotellet ikke har sat askebæger frem«.

»Der har ikke været nogen smuttere. Jeg er helt med på, at man efterhånden er kriminaliseret, hvis man er ryger, men det er jeg altså«, siger Lars Løkke Rasmussen.

OVERBLIK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce