vækst. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) glæder sig over de nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at dansk økonomi igen vokser.
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

vækst. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) glæder sig over de nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at dansk økonomi igen vokser.

Politik

Hjort: Vores reformer er en kæmpe vækstmotor

Finansministeren glæder sig over væksten i dansk økonomi.

Politik

»Vi har vurderet, at vi er inde i et moderat opsving. Det har vist sig at holde stik«.

Sådan lyder finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) kommentar til de seneste nye tal fra Danmarks Statistik om Danmarks økonomi.

Tallene viser en vækst på 1 procent i årets andet kvartal.

LÆS MERE

»Vi kan glæde os over, at arbejdsmarkedet har stabiliseret sig. Det er et godt tegn for det næste halve år. Danmarks problemer handler om at få gang i privatforbruget og ejendomsmarkedet. Derfor har vi sat ind med vækstpakker på disse områder«, siger finansministeren til TV 2 News.

»Vi har lavet en tilbagetrækningsreform og dagpengereform. Det er den største vækstmotor, vi kan skabe«, fortsætter han og understreger, at det er den langsigtede vækst, der er det interessante.

Samtidig henviser han til, at regeringen har frigivet midler, som kommunerne havde ansøgt om til konkrete projekter.

»De projekter kan kommunerne gå i gang med. Måske ikke lige nu, men i hvert fald i løbet af i år. Men det gælder om at finde en balance, så vi ikke øger gældsætningen«, siger Claus Hjort Frederiksen til TV 2 News.

DF: Det går den rigtige vej

Også hos Dansk Folkeparti er der glæde over de nye væksttal.

»Det er opløftende, at vi er i klart plus. Økonomien bevæger sig - det går den rigtige vej«, siger Thulesen Dahl til TV 2 News.

Samtidig sender han en stikpille til det, han betragter som sortseerne i oppositionen.

»Dem, der er kede af det i dag, er den venstrefløj, som sikkert havde håbet, at der kom nogle dårlige tal for Danmark, så de kunne bruge det i valgkampen. Men de må jo pakke sammen nu«.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce