0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om KV21

Løkke tilbyder Thorning et let forår

Reformer og lav offentlig vækst skal forbedre landets konkurrenceevne, siger Venstres formand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Ventetid. Lars Løkke Rasmussen sidder klar, når regeringen kalder til forhandlinger om vækstpakken. Foto: Martin Lehmann

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkke Rasmussen har gemt sig godt i de seneste måneders debat om jobskabelse og konkurrenceevne.

Men på tærsklen til et par hektiske måneder med reformer af kontanthjælp, SU og en vækstpakke melder Venstres formand sig nu for første gang på banen med konkrete krav - eller »håndsrækninger«, som han selv formulerer det. Det ene lyder, at alle reformerne skal samles i én stor pakke, så besparelser fra kontanthjælp og SU dermed sendes direkte videre til erhvervslivet.

»Regeringen kan få et let forår, hvis den puljer det hele sammen og har et højt ambitionsniveau - så er vi med. Hvis man ser tingene i en sammenhæng, er der mulighed for at skabe et provenu, så pakken batter noget«, siger Løkke Rasmussen.LÆS OGSÅ

Han kræver imidlertid også, at regeringen accepterer at indgå en slags nationalt kompromis, der freder virksomhederne mod nye skatter og afgifter i en årrække frem. Den vished er i sig selv milliarder værd, mener han,

»Uanset hvor ambitiøs en tilgang, man har dette forår, er det næppe af denne verden, at man kan lave pakken, som hip hip hurra løser alle Danmarks konkurrenceevneproblemer. Så god er verden ikke. Vi er langt bagud«.

»Det handler også om psykologi. Hvis man skal lave en lempelse af omkostningsniveauet, og det skal have en reel virkning, er man nødt til at opfinde det middel, der får milliarderne til at rulle længere, end de kan af sig selv. Og det middel er stabilitet. Det er et parlamentarisk håndslag på, at vi gør dette her - og så er der også ro bagefter«.

Skal virke hos bestyrelserne
Og hvad så efter næste valg? Gælder løftet også med dig som statsminister?