Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
sejrsikker. Kristian Jensen er sikker på, at han var blevet formand for Venstre, hvis mødet i Odense tirsdag aften var endt i en kampafstemning.
Foto: Hans Christian Jacobsen

sejrsikker. Kristian Jensen er sikker på, at han var blevet formand for Venstre, hvis mødet i Odense tirsdag aften var endt i en kampafstemning.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Jensen: Jeg kunne slå Lars Løkke Rasmussen

Venstres næstformand vurderer sig selv stærkere end formanden i tilfælde af et formandsopgør, der i tirsdags akkurat blev afværget. Kulturordfører mener, at han har ret.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Jensens position i Venstre er så stærk, at han ville have erobret formandsposten, hvis Venstres krise var endt med et ekstraordinært landsmøde.

Også selv om modkandidaten var den nuværende formand, Lars Løkke Rasmussen.

Det vurderer Kristian Jensen selv efter tre dramatiske uger, der natten til onsdag i stedet endte i dannelsen af et nyt ’formandskab’, hvor både Løkke og Jensen bevarer deres nuværende poster.

Adspurgt, om han under tirsdagens hovedbestyrelsesmøde i Odense var klar til at stille op direkte imod Lars Løkke på et ekstraordinært landsmøde, siger Kristian Jensen:

»Hvis der havde været så stor en del af hovedbestyrelsen, der ville have et nyt landsmøde og en afklaring af, hvem der skulle være formand – ja, så ville jeg have stillet op«, siger Kristian Jensen i et interview med Politiken.

Mener du også, at du kunne have slået Lars Løkke i en sådan kamp?

»Ja«.

Hvad bygger du det på?

»25 års aktiv deltagelse i Venstre og godt kendskab til Venstres bagland og medlemmer«.

Partiet er det vigtigeste

Nu blev udgangen på Odense-mødet som bekendt, at Kristian Jensen anbefalede hovedbestyrelsen at bakke entydigt op om, at Løkke fortsætter på posten, og de to ankom efterfølgende til et natligt pressemøde side om side.

»Jeg endte med at vurdere, at den bedste løsning var at lave en ny ramme for samarbejdet internt og eksternt i organisationen. Jeg tror selvfølgelig, det giver det stærkeste Venstre. Partiet er vigtigere end personen«, siger Kristian Jensen.

I interviewet svarer Kristian Jensen også et klippefast »ja« til, at han bliver formand for Venstre på et senere tidspunkt. Dog ikke nødvendigvis lige efter Lars Løkke Rasmussen.

Aastrup: Jensen har ret

De tre ugers krise i Venstre har klart slået fast, at Kristian Jensens navn står stærkt blandt Venstres lokale tillidsfolk og menige medlemmer, hvoraf omkring fem sjettedele bor i Jylland.

Han står mindre stærkt blandt partifællerne på Christiansborg, som han ellers er gruppeformand for. Med tirsdagens magtdeling står det også klart, at han får en mere fremskudt rolle i det store oppositionsparti.

En af Jensens allierede, kulturordfører Michael Aastrup Jensen, deler vurderingen af, at Kristian Jensen ville slå formand Løkke i en direkte duel.

»Det bygger jeg på, at før mødet var der en stor frustration, og man hører jo ting fra sit bagland«, siger Michael Aastrup Jensen.

Du var en af dem, der ventede på, at Kristian Jensen skulle tage over. Ærgrer det dig nu?

»Nej, det gør det ikke. Jeg var selv en del af hovedbestyrelsen, og jeg bakker 100 procent op om den enstemmighed, der var, fordi vi ikke skulle ende i sådan en Nyrup-Auken-ting. Den nye aftale om et styrket partnerskab mellem Lars Løkke og Kristian Jensen er lige præcis det, partiet har brug for«.

Støjberg: Det er hypotetisk

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen, ej heller en af hans nærmeste allierede, Søren Pind. Politisk ordfører Inger Støjberg finder ikke Kristian Jensens overvejelser om styrkeforholdet til Lars Løkke relevant på nuværende tidspunkt.

»Vi er ikke nået dertil, så det er jo helt hypotetisk. Det ved jeg ikke noget om. Så det har jeg ingen kommentarer til«, siger Inger Støjberg.

Kristian Jensen fastslår også, at han en gang i fremtiden bliver formand for Venstre. Deler du den opfattelse?

»Han er i hvert fald næstformand nu. Men altså, det er jo ikke aktuelt. Vi har et formandskab, der er meget stærkt. Det et min bedste vurdering«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden