sejrsikker. Kristian Jensen er sikker på, at han var blevet formand for Venstre, hvis mødet i Odense tirsdag aften var endt i en kampafstemning.
Foto: Hans Christian Jacobsen

sejrsikker. Kristian Jensen er sikker på, at han var blevet formand for Venstre, hvis mødet i Odense tirsdag aften var endt i en kampafstemning.

Politik

Kristian Jensen: Jeg kunne slå Lars Løkke Rasmussen

Venstres næstformand vurderer sig selv stærkere end formanden i tilfælde af et formandsopgør, der i tirsdags akkurat blev afværget. Kulturordfører mener, at han har ret.

Politik

Kristian Jensens position i Venstre er så stærk, at han ville have erobret formandsposten, hvis Venstres krise var endt med et ekstraordinært landsmøde.

Også selv om modkandidaten var den nuværende formand, Lars Løkke Rasmussen.

Det vurderer Kristian Jensen selv efter tre dramatiske uger, der natten til onsdag i stedet endte i dannelsen af et nyt ’formandskab’, hvor både Løkke og Jensen bevarer deres nuværende poster.

Adspurgt, om han under tirsdagens hovedbestyrelsesmøde i Odense var klar til at stille op direkte imod Lars Løkke på et ekstraordinært landsmøde, siger Kristian Jensen:

»Hvis der havde været så stor en del af hovedbestyrelsen, der ville have et nyt landsmøde og en afklaring af, hvem der skulle være formand – ja, så ville jeg have stillet op«, siger Kristian Jensen i et interview med Politiken.

Mener du også, at du kunne have slået Lars Løkke i en sådan kamp?

»Ja«.

Hvad bygger du det på?

»25 års aktiv deltagelse i Venstre og godt kendskab til Venstres bagland og medlemmer«.

Partiet er det vigtigeste

Nu blev udgangen på Odense-mødet som bekendt, at Kristian Jensen anbefalede hovedbestyrelsen at bakke entydigt op om, at Løkke fortsætter på posten, og de to ankom efterfølgende til et natligt pressemøde side om side.

»Jeg endte med at vurdere, at den bedste løsning var at lave en ny ramme for samarbejdet internt og eksternt i organisationen. Jeg tror selvfølgelig, det giver det stærkeste Venstre. Partiet er vigtigere end personen«, siger Kristian Jensen.

I interviewet svarer Kristian Jensen også et klippefast »ja« til, at han bliver formand for Venstre på et senere tidspunkt. Dog ikke nødvendigvis lige efter Lars Løkke Rasmussen.

Aastrup: Jensen har ret

De tre ugers krise i Venstre har klart slået fast, at Kristian Jensens navn står stærkt blandt Venstres lokale tillidsfolk og menige medlemmer, hvoraf omkring fem sjettedele bor i Jylland.

Han står mindre stærkt blandt partifællerne på Christiansborg, som han ellers er gruppeformand for. Med tirsdagens magtdeling står det også klart, at han får en mere fremskudt rolle i det store oppositionsparti.

En af Jensens allierede, kulturordfører Michael Aastrup Jensen, deler vurderingen af, at Kristian Jensen ville slå formand Løkke i en direkte duel.

»Det bygger jeg på, at før mødet var der en stor frustration, og man hører jo ting fra sit bagland«, siger Michael Aastrup Jensen.

Du var en af dem, der ventede på, at Kristian Jensen skulle tage over. Ærgrer det dig nu?

»Nej, det gør det ikke. Jeg var selv en del af hovedbestyrelsen, og jeg bakker 100 procent op om den enstemmighed, der var, fordi vi ikke skulle ende i sådan en Nyrup-Auken-ting. Den nye aftale om et styrket partnerskab mellem Lars Løkke og Kristian Jensen er lige præcis det, partiet har brug for«.

Støjberg: Det er hypotetisk

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen, ej heller en af hans nærmeste allierede, Søren Pind. Politisk ordfører Inger Støjberg finder ikke Kristian Jensens overvejelser om styrkeforholdet til Lars Løkke relevant på nuværende tidspunkt.

»Vi er ikke nået dertil, så det er jo helt hypotetisk. Det ved jeg ikke noget om. Så det har jeg ingen kommentarer til«, siger Inger Støjberg.

Kristian Jensen fastslår også, at han en gang i fremtiden bliver formand for Venstre. Deler du den opfattelse?

»Han er i hvert fald næstformand nu. Men altså, det er jo ikke aktuelt. Vi har et formandskab, der er meget stærkt. Det et min bedste vurdering«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce