Unge liberale giver pokker i Anders Samuelsens regeringsdrømme.
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Unge liberale giver pokker i Anders Samuelsens regeringsdrømme.

Politik

Unge liberale beskylder Samuelsen for »brandærgerligt« hykleri

»Utrolig kedelig melding«, mener LA Ungdom om Samuelsens ministerdrømme.

Politik

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, møder nu intern modstand efter sit erklærede kursskifte i spørgsmålet om regeringsdeltagelse.

Alliancen er nu klar til at tage regeringsansvar, siger Samuelsen i dagens Politiken, men den melding finder formanden for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, »brandærgerlig«.

»Anders og partitoppen har jo i flere år sagt, at man bedst øver indflydelse ved at opnå den position, som Dansk Folkeparti havde i nullerne. Det virker meget utrolig usandsynligt, at man skulle få mere indflydelse ved at gå med i en regering«, siger Alex Vanopslagh.

Sporene skræmmer Ungdomsformanden nævner to eksempler på små partier, som kun har tabt ved at tage regeringsansvar: de konservative under VK-regeringen og SF efter regeringsskiftet i 2011, hvor partiet med Alex Vanopslaghs ord »nærmest smeltede totalt ned«.

»Jeg frygter simpelthen, at Liberal Alliance ender i en situation med minimal indflydelse«.

Liberal Alliance har tradition for stor intern enighed i geledderne, men ind imellem ytrer ungdomspartiet sig kritisk over for moderpartiet.

Beskydes for hykleri

Og nu føler Alex Vanopslagh sig nødsaget til at råbe op – også fordi Anders Samuelsen i årevis stædigt har afvist og nærmest hånet små partier i regering.

»Det er noget hykleri, at man i meget kraftige vendinger tager afstand fra at være et regeringsparti og peger fingre ad SF og konservative for at have mistet deres sjæl for ministertaburetter. Og så kommer man selv med sådan en udmelding her«, siger Alex Vanopslagh.

»Jeg vil så presse på for, at man ikke går efter de taburetter. Det vil være utrolig kedeligt«.

LÆS OGSÅ

Står det til ungdomspartiet, skal de udsendte på Christiansborg i stedet sørge for at få de afgørende mandater – og bruge dem som pressionsmiddel til at få politikken igennem.

Ifølge Anders Samuelsen er tanken om Liberal Alliance i regering nærliggende hos mange borgerlige stemmer.

»Dansk politik er i en meget turbulent periode, og der har vi en overbevisning om, at vi kan bidrage med noget. Der er brug for et parti, der står fast på, at Danmark har brug for mere personligt ansvar, lavere skat og en mindre offentlig sektor. Og jeg tror faktisk, at der er rigtig mange borgerlige, som egentlig godt kunne tænke sig at se os tage det næste skridt også. Jeg tror, et borgerligt Danmark i den grad har brug for, at der er et ægte borgerligt, liberalt parti i en regering, og at det ikke bare bliver en ny flok socialdemokrater plus/minus 1½ procent«, siger Samuelsen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce