Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hele blå blok vil forringe vilkår for asylansøgere

Skifter regeringsmagten fra rød til blå blok, bliver forholdene for asylansøgerne ændret.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et stigende antal asylansøgere fra blandt andet Syrien har i løbet af den seneste uge ført til planer om at åbne nye asylcentre i eksempelvis Helsingør, Sønderborg og på Bornholm.

Men stigningen skyldes ikke kun en tilstrømning af syrere, viser en opgørelse fra Udlændingestyrelsen. Det skriver Jyllands-Posten.

Uden at medregne de syriske flygtninge har der fra 2011 til 2013 været tale om en stigning på 73 procent i antallet af asylansøgere. Medregnes syrerne, er stigningen i perioden på 98 procent.

Bebuder stramninger

Det får de borgerlige partier - Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance - til at bebude stramninger på asylområdet, hvis de får regeringsmagten ved næste folketingsvalg, skriver JP.

LÆS ARTIKEL

Venstre lægger i partiets nye udlændingeudspil op til, at asylansøgere ikke må arbejde, at de ikke skal have lommepenge, men på en såkaldt madpakkeordning, hvor man ikke får lommepenge, men udelukkende får mad i asylcentret.

Desuden skal afviste asylansøgere langt hurtigere ud af landet, lyder det i udspillet.

Partiets retsordfører, Karsten Lauritzen, begrunder:

»Langt de fleste asylsøgere har betalt store summer til menneskesmuglere, der holder øje med, hvor asylsøgere har de bedste levevilkår. Vi vil ændre på vilkårene i Danmark, så det bliver mindre attraktivt at søge hertil«, siger han.

Udspillet får støtte fra De Konservative og Dansk Folkeparti. Liberal Alliance er også parat til at stramme betydeligt på asylområdet, men vil gøre det ved at gøre det vanskeligere at få flygtningestatus i Danmark, skriver Jyllands-Posten

Overfor avisen afviser regeringspartierne idéen, mens Dansk Flygtningehjælp er i tvivl om, hvorvidt forringelser af vilkårene vil få nogen stor effekt for tilstrømningen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden