Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

INDVANDRING. Det er ikke racisme, når det svenske parti Sverigedemokraterna opfordrer til at bremse indvandringen. Tværtimod er det et logisk forsvar mod udryddelsen af svensk kultur. Sådan lyder det i dag fra Søren Pind.
Foto: PER RASMUSSEN (arkiv)

INDVANDRING. Det er ikke racisme, når det svenske parti Sverigedemokraterna opfordrer til at bremse indvandringen. Tværtimod er det et logisk forsvar mod udryddelsen af svensk kultur. Sådan lyder det i dag fra Søren Pind.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søren Pind: Indvandrere truer den svenske kultur

Venstremanden roser DF for at redde dansk kultur og sender svada mod svenskerne.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pippi bliver censureret, og ingen vil tage Sverigedemokraterna alvorligt.

Det er står skidt til med demokratiet og kulturen over sundet, hvis man spørger Søren Pind (V), der i morges skrev på Facebook antændt af diskussionen om Sverigedemokraterna.

Her gør han det klart, at kulturer uddør, hvis et lands borgere kommer i mindretal. Og det er netop, hvad der venter vores svenske naboer, hvis ikke de gør som Danmark, der tog Dansk Folkeparti ind i varmen.

»Det er, hvad der venter Sverige. Et ophør, reelt, af det land, vi har kæmpet med og mod i et årtusind - Astrid Lindgrens, Bellmans og den blide skandinavismes tågeland« afslutter hans sin Facebook-opdatering med, hvor han også får sammenlignet svenskernes situation med udryddelsen af indianerne.

Opdateringen har hidset folketingspolitiker Özlem Cekic (SF) op. Hun kalder Søren Pinds opdatering for »ekstrem«, men det vil Søren Pind ikke forholde sig til.

Svensk kultur er i opløsning

Er den svenske kultur truet i øjeblikket?

»Ja det er klart. Jeg kan konstatere, at i Danmark, der beskytter vi kunstnere mod folk, der vil slå dem ihjel. I Sverige, der fængsler de kunstnere. Og det er et meget mærkeligt tegn på en opløsning af en kultur, der f.eks. vægtede ytringsfrihed højt.

LÆS MERE:

Men er det fordi, folk kommer til Sverige, at kulturen forsvinder?

»Når et oprindeligt folk kommer i mindretal, så sker der de her ting. Undervejs tager man også større og større hensyn, og vi har også selv haft den diskussion i Danmark, med hvad man serverede i daginstitutioner, kønsadskillelse, og hvilke sange man sang. Den diskussion kan du gange med ti i Sverige, og det er selvfølgelig fordi, den nationale svenske kultur er under kraftigt pres og derfor tror jeg også, at 13 procent har stemt på Sverigedemokraterna«.

Så den svenske kultur er under pres på grund af indvandring?

»Ja, men det mener jeg sådan set er helt banalt. Hvis man bliver ved med i massivt tal at modtage mennesker ude fra, så selvfølgelig så er det, hvad der sker«.

Danskhed findes ét sted

Men hvorfor er det, man har monopol på en kultur, bare fordi man er født i et land?

»Der eksempelvis kun er ét sted, der er dansk, og det er Danmark. Hvis man lader folk fra Bangladesh komme til Danmark i tilstrækkeligt antal, så holder det op med at være Danmark og bliver Bangladesh i stedet for«.

Så for dig er dansk kultur ikke en flygtig men en fast størrelse?

»Det er ikke en fast størrelse. Men det er hele den filosofiske diskussion om, man skal lade ting ske ved evolution eller revolution. Hvis man lader ting udvikle sig naturligt i kraft af sig selv, som dansk kultur har gjort det indtil for nylig, så er det én måde. Hvorimod hvis man vil revolutionen, så skal man bare åbne landegrænserne op og se, hvad der sker. Så får du en revolution, og det er jeg meget skeptisk over for«.

Hvis vi ikke havde taget Dansk Folkepart ind og brugt deres stemmer demokratisk, mener du så, at den revolution ville være sket i Danmark?

»Ja helt givetvis«.

Dansk Folkeparti har reddet dansk kultur

Så Dansk Folkeparti har været nødvendige for at dansk kultur har overlevet?

»Ja. Jeg stod også og holdt skåltale i 80’erne og 90’erne om, at alle der havde lyst til at komme til Danmark bare skulle komme hertil, og man kunne det ene og det andet. Men virkeligheden har vist sig at være anderledes. Man kan godt være naiv og lukke øjnene for det, men virkeligheden er bare den, at Danmark er et kompliceret og højt udviklet i forhold til sociale kompetencer og andre kulturelle kendetegn.Det er bare ikke nemt at blive integreret her, og medmindre man ønsker at smadre det, så skal man da tænke sig om i forhold til, hvilken udlændingepolitik man ønsker at føre«.

Özlem Cekic kalder din udtalelse på Facebook for lige så ekstremistisk, som muslimske ekstremister går ud og siger, at deres religion er det eneste rigtige, hvad siger du til det?

»At jeg ikke gider forholde mig til hendes hysteriske udsagn«.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden