Foto: JANUS ENGEL (arkiv)
Politik

Morten Østergaard slår fast: Reformerne fortsætter

Morten Østergaard har holdt sin første landsmødetale som ny formand for De Radikale.

Politik

»Lad mig sige det ganske klart: Reformerne - de fortsætter«.

Det fastslår Morten Østergaard i sin første tale til De Radikales landsmøde på Nyborg Strand som ny partileder. Dermed affejer han mange socialdemokraters ønske om at ændre dagpengereformen.

LÆS ANALYSE

»Fire år på dagpenge er for meget. Og selve reformen, mener jeg, er rigtig og rimelig. Slet og ret«, siger Morten Østergaard.

Ny formand prioriterer to ting

Han vil i stedet prioritere to ting:

»Det er at skabe job til dem, der kan. Og det er at give en hjælpende hånd til dem, der vitterlig ikke kan«, sagde Morten Østergaard.

Han fægter fra talerstolen med det lyssværd, som forgængeren, Margrethe Vestager, gav ham, da hun overleverede Økonomi- og Indenrigsministeriet til ham for tre uger siden.

»Vi Radikale vil tage ansvar. Det vigtige er ikke, hvad vi kan gøre for os selv, men hvad vi kan gøre for andre. Vi er ikke og skal ikke være en fagforening, siger han til klapsalver fra de 650 deltagere, heraf 300 delegerede«.

De Radikale vil fortsat fremme de fattigste efter farvellet til VK-regeringens såkaldte fattigdomsydelser som starthjælp for udlændinge eller kontanthjælpsloftet, fastslår han.

»Der er stadig 8.000 børn i Danmark, der lever under fattigdomsgrænsen. Det er ikke til at bære. Jeg kan forsikre, at Det Radikale Venstre vil løfte Danmark nedefra«, sagde Morten Østergaard.

Til valg på ny SR-regering

Han forsikrer partifællerne om, at De Radikale er imod 24 års reglen og tilknytningskravet, som Socialdemokraterne fik ind i regeringsgrundlaget.

»Vi Radikale kommer aldrig til at gå ind for 24 års reglen og tilknytningskravet eller andre regler, der sorterer i danskernes valg af partner«, siger den nye partileder.

Alligevel lover han statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sin støtte. De Radikale går til valg på en ny SR-regering, siger han.

»Vi tror. På fremtiden. Sammen«, siger Morten Østergaard.

Belønnet med stående klapsalver

Forsamlingen belønner ham med taktfaste, stående klapsalver, da han lover at bære De Radikales fakkel videre.

»Jeg har en rodfæstet og dyb respekt for at få lov til at holde faklen. På et tidspunkt skal den gives videre. For det er ikke min. Det er vores ild«, sagde Morten Østergaard.

Forud for Østegaard har De Radikales landsformand, Klaus Frandsen, fra talerstolen takket Margrethe Vestager.

»Det skal være en fuldstændig central del af Radikale Venstres respekt for vælgerne, at vi som parti udfører vores del af det parlamentariske arbejde, uanset hvilket rolle vælgerne tildeler os. Tak for indsatsen, Margrethe!«, sagde han til minutlange stående ovationer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden