Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NEJ. De konservative kommer ikke til at stemme for Venstres forlag om at skelne mellem, hvor udlændinge kommer fra, fastslår Søren Pape Poulsen.
Foto: LARS KRABBE (arkiv)

NEJ. De konservative kommer ikke til at stemme for Venstres forlag om at skelne mellem, hvor udlændinge kommer fra, fastslår Søren Pape Poulsen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Papes opgør med Venstres udlændinge-politik splitter blå blok

DF efterlyser konservatisme i konservativ udlændinge-melding. LA roser den for at være liberal.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkke Rasmussen (V) får brug for sit talent ved forhandlingsbordet, når der efter en eventuel blå valgsejr skal fastsættes en ny udlændingepolitik.

De konservatives leder Søren Pape Poulsen siger til Berlingske klart nej til den model Venstre har lagt frem, hvor man sorterer indvandrere uden for EU efter deres nationalitet ved at stille færre krav til folk fra mere veludviklede lande, der minder om Danmark.

Pape er »totalt ligeglade med, hvor folk er født, og hvad de tror på«, siger han. Bare de er dygtige, lyder meldingen fra K-lederen. Hos Liberal Alliance jubler man over den udmelding:

»Jeg konstaterer, at der i dag er to partier, der går ind for en liberal udlændingepolitik. I går var der et, og det vil sige, at det går fremad«, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøl.

»Vores udgangspunkt er, at du er velkommen i Danmark, hvis du har en arbejdskontrakt med en dansk virksomhed. Vi er ligeglade med, om du er fra Brasilien eller Brunei, bare du kan bidrage til det danske samfund. Hvis du til gengæld ikke kan forsørge dig selv, eller hvis du begår kriminalitet, så må du tage hjem igen«.

DF leder efter konservatismen hos K

I den anden del af blå blok hos Dansk Folkeparti er man derimod rystet over tonerne fra de konservative:

»Jeg har prøvet at lede efter det konservative islæt i den nye konservative formands udmelding, men jeg kan ikke få øje på det. Det er en meget liberalistisk udlændingepolitik, som der bliver lagt op til. Hvis den står til troende, vil det betyde, at Danmark bliver oversvømmet med billig udenlandsk arbejdskraft«, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen.

»Jeg tror, at de konservative leder efter et standpunkt, som, de tror, kan give dem noget medvind. Jeg tror så bare de vælger forkert, når de lægger sig op af Det Radikale Venstre og Liberal Alliance«.

Et spørgsmål om kultur

Brydningsfladen mellem de to borgerlige fløje er, hvorvidt kultur bør have betydning for, om man kan få opholdstilladelse i Danmark.

Og set med både Liberal Alliances og Dansk Folkepartis briller er der lige nu et godt stykke mellem de parter, der skal blive enige efter et valg.

Men mens Simon Emil Ammitzbøl finder optimisme i, at det ifølge ham nu er lykkedes at vinde de konservative over i LA’s hjørne, så hæfter Martin Henriksen sig ved, at Venstre i hans optik de senere år har nærmet sig Dansk Folkeparti:

»Hvis man ser på det samlede ryk blandt de blå partier, så har vi i Dansk Folkeparti overordnet set grund til at være tilfreds, fordi udover at vi har det synspunkt, at man skal skelne imellem, hvor folk kommer fra, så kan vi konstatere, at det synspunkt har Venstre også indtaget nu«, siger han.

V: Alle kan komme hertil

Hos Venstre prøver man at gyde vandene. Overfor Berlingske nedtoner politisk ordfører Inger Støjberg konflikten med de konservative:

»For os handler det om, at man kan og vil«, siger hun til avisen.

Støjberg vedkender sig, at Venstre har lavet en positiv liste, som gør det lettere for nogle nationaliteter at komme til Danmark frem for andre, men hun understreger samtidig, at det jo ikke betyder, at folk fra for eksempel Brasilien og Marokko, som ikke står på listen, ingen mulighed har for komme hertil.

De konservative vil inden for kort tid præsentere hele sit nye udlændingeudspil.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden