Farvel. Aleqa Hammond har brugt 106.000 kroner af selvstyrets penge til private formål.
Foto: OLESEN PETER HOVE (arkiv)

Farvel. Aleqa Hammond har brugt 106.000 kroner af selvstyrets penge til private formål.

Politik

Aleqa Hammond trækker sig som partileder

Den grønlandske regeringsleder Aleqa Hammond trækker sig som partiformand fra Siumut, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Politik

Den grønlandske regeringsleder Aleqa Hammond trækker sig som partiformand for Siumut, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Det kommer efter en dag, hvor støtterne har trukket sig en efter en, da de ikke længere har tillid til Aleqa Hammond, efter at det i sidste uge kom frem, at hun havde brugt 106.000 kroner af selvstyrets penge til private formål.

Fra morgenstunden trak tre ministre støtten til Aleqa Hammond, og senere trak koalitionspartneren, Atassut, så også støtten og krævede et nyt valg.

LÆS ARTIKEL

Doris Jakobsen, der er medlem af Grønlands Landsting for Siumut og derudover sidder i Folketinget i Danmark, mener, at Aleqa Hammond træffer den rigtige beslutning.

»Det er godt, for så har vi nu mulighed for at vælge en ny formand for partiet. Det er ærgerligt, at hun ikke har gjort det lidt tidligere«, siger hun til Ritzau.

Tirsdag aften fik Aleqa Hammond med et spinkelt flertal lov til at tage midlertidigt orlov fra sit politiske virke, og hun overlod derfor styrepinden til partifællen Kim Kielsen. Det skete efter, at hun med det mindst mulige flertal afværgede et mistillidsvotum.

LÆS ARTIKEL

Siumuts hovedbestyrelse oplyser, at der er fuld opbakning til Kim Kielsen som fungerende regeringschef.

Partiet skal afholde en ekstraordinær generalforsamling, før der kan findes en ny partiformand. Ind til da vil det være partiets politiske næstformand Jørgen Wæver Johansen, der vil være fungerende partiformand.

Aleqa Hammond har været formand for Siumut siden nederlaget ved landstingsvalget i 2009.

Hun har været regeringschef siden 2013, men fik altså orlov tirsdag aften, men det er nu yderst tvivlsomt, om hun vender tilbage.

Opdateres

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce