Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MARTIN LEHMANN (arkiv)
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

Indespærret. Unge mellem 15-18 udsættes jævnligt for isloationsfængsling. Nu vil ministeren se på sagen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Justitsminister vil undersøge isolation af unge

Karen Hækkerup er åben for at diskutere brugen af isolation, men finder, der er behov for at holde unge fast.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Både regeringens støtteparti SF og Kriminalforsorgsforeningen kalder det uacceptabelt, at børn og unge i alderen 15 til 18 år er blevet sat i isolation i de danske fængsler.

Siden 2009 er børn og unge blevet sat i isolation i de danske fængsler 158 gange, viser tal fra Kriminalforsorgen ifølge Børnerådet.

Trods kritikken er justitsminister Karen Hækkerup (S) ikke umiddelbart klar til at forbyde den praksis, men hun er parat til at se på, om man kan gøre andet end at isolere de voldsomme unge.

»Jeg er glad for, at vi holder fast på dem på en måde, hvor de ikke gør skade på andre. Men jeg taler meget gerne med partierne, om det kan være en anden form for instrument. Det ved jeg også, at Kriminalforsorgen selvfølgelig er optaget af«, siger Karen Hækkerup til TV2 News.

SF vil forbyde isolation af unge

Nogle børn blev isoleret i helt op til to uger, og det har fået Børnerådet og Institut for Menneskerettigheder til at sende et åbent brev til justitsministeren.

Formanden for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting, opfordrer til et forbud mod isolation af de unge fanger, hvis det kan lade sig gøre.

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, opfordrer justitsministeren til at gå i Norges fodspor og forbyde isolation af børn og unge i fængslerne.

»Det her skal stoppes. Jeg kræver, at justitsministeren afskaffer isolation af børn og unge i fængsler fuldstændig. Norge har et forbud, Sverige er på vej med et. Jeg kan ikke se, hvorfor Danmark ikke skulle være det tredje land«, siger Karina Lorentzen til Ritzau.

Så langt er Karen Hækkerup dog ikke umiddelbart villig til at gå.

»Jeg synes lige, vi skal grave os ned i, hvilken type sager der er tale om. Behovet for at holde unge fast på en måde, hvor de ikke skader andre, er der, men jeg kan også godt se, at det ser voldsomt ud, så jeg vil godt lige grave i det«, siger Karen Hækkerup til TV2 News.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden