ROS. Søren Krarup rykker ud med en sjælden ros til regeringen.
Foto: MIK ESKESTAD (arkiv)

ROS. Søren Krarup rykker ud med en sjælden ros til regeringen.

Politik

Søren Krarup skamroser regeringen: »Det er valgflæsk af den rigtig gode slags«

DF-veteranen er yderst tilfreds med regeringens stramninger af asylreglerne.

Politik

Der findes ros, der virkelig luner. Og ros, man nok helst havde været foruden.

Hvordan regeringspartierne vurderer en buket roser fra Dansk Folkeparti-veteranen Søren Krarup, skal være usagt.

Men den indvandrerkritiske Krarup er yderst tilfreds med gårsdagens melding fra regeringen om, at reglerne for asyl og familiesammenføring bliver strammet op.

»Det er glimrende, at man begrænser familiesammenføringen. For familiesammenføring betyder jo, at de (flygtningene, red.) virkelig kommer og slår sig ned for at blive og fortrænge danskerne. Derfor er det udmærket. Alt, hvad der hedder stramninger i retning af at beskytte landet, det er jeg selvfølgelig tilhænger af«, siger Søren Krarup.

Valgflæsk kan være godt I gårsdagens åbningstale overraskede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) med en stramning af asylreglerne.

Stik mod tidligere meldinger fra såvel Karen Hækkerup som integrationsminister Manu Sareen (R) vil regeringen indføre strammere regler for asylansøgere, der kun kan få midlertidig opholdstilladelse. Først efter et år i Danmark kan denne nye kategori af asylansøgere opnå familiesammenføring.

Søren Krarup betragter hovedsagelig meldingen som taktisk – med en valgkamp ikke langt ude i horisonten.

»Det er nok i vid udstrækning et spørgsmål om valgpropaganda. Regeringen er klar over, at befolkningen bliver mere og mere desperat, når de ser, hvad der sker med indvandringen. Og det forsøger de selvfølgelig at imødekomme med dette her. Det er altid bedre end ingenting – afgjort«, siger Søren Krarup.

»Jeg tror, det er valgflæsk. Men det er valgflæsk af den rigtig gode slags«.

Asyltal boomer
Regeringens varslede stramninger kommer, netop som tallet for asylansøgere ser ud til at vokse kraftigt.

Politiken beskriver i dag, at dobbelt så mange asylansøgere vil komme til Danmark i 2014, i forhold til hvad regeringen regnede med for bare halvanden måned siden.

Midt i august signalerede justitsminister Karen Hækkerup (S) i et samråd, at forventningen var 10.000 asylansøgere i år. Nu er forventningen 20.000.

Der er lige kommet tal for, at der i år forventes at komme 20.000 flygtninge ...

»Ja, det er frygteligt. Frygteligt. Frygteligt«, siger Søren Krarup.

… Men skal man så ikke træde til med ekstra skridt for at hjælpe disse mennesker?

»De skal hjælpes i deres lokalområde. De skal ikke ind i Danmark, så de ikke er til at komme af med igen. Efter krigen var der en kvart million tyske flygtninge. De var indkvarteret i nogle udmærkede lejre, hvor de blev behandlet godt. Men alle skulle naturligvis hjem, og det kom de også. Den sidste rejste hjem i 1949. Man burde gøre noget tilsvarende nu«.

Danmarks overlevelse på spil
Ifølge Søren Krarup er det selve Danmarks levedygtighed som selvstændig nation, der er på spil, når store flygtningestrømme rammer landet.

»Der er ingen, der tænker på, at det jo slet og ret er et spørgsmål om Danmarks overlevelse som nationalstat, der er udfordret. Det er det, der er på spil. Alle disse FN-paragraffer og humanitære ting ser fuldstændig bort fra problemet: At vi på længere sigt risikerer at blive et mindretal i vores eget land«, siger Krarup.

»Men altså, jeg synes selvfølgelig, det er udmærket, at der bliver strammet«.

R: En meget svær beslutning

Den radikale udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen, giver ikke meget for DF-veteranens opbakning.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Vi har ikke på nogen måde lavet dette her for at få ros fra Søren Krarup. Vi har truffet en meget, meget svær beslutning. Det har taget tid at finde en løsning på den ekstreme situation, som Danmark oplever lige nu. Men det har været nødvendigt, fordi vi kan se, at vores kommuner er under massivt pres. Vi ser, at vores asylcentre ikke kan følge med. Derfor er vi blevet nødt til at træffe denne her meget svære beslutning«, siger Marlene Borst Hansen.

Siger det alligevel ikke en del, at Søren Krarup af alle mennesker roser jeres tiltag?

»Jeg kan ikke bruge Søren Krarups roser til noget som helst. For os har det været en svær, men nødvendig beslutning. Vi gør det ikke for Søren Krarups skyld. Vi gør det, fordi kommunerne er under pres«.

Hvorfor er det at hjælpe disse mennesker ikke i første række – i stedet for kommunerne?

»Det gør det jo også. Alle mennesker fra Syrien, der kommer hertil, får asyl. De får beskyttelse med det samme«.

De får så bare ikke familiesammenføring?

»De får også ret til familiesammenføring. Lige så snart, der er gået et år – og vi kan se, at de skal være her længere end det midlertidige år – får de familiesammenføring, så de kan få deres familie med herop«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce