Foto: DRESLING JENS
Politik

S-medlem: Kulturen på Christiansborg er vanvittig

Socialdemokrat, der stemte imod partilinjen, føler sig mobbet, fordi han fulgte sin samvittighed.

Politik

Det er ikke populært at stemme imod sit partis officielle linje på Christiansborg, selv om folketingsmedlemmer i Danmark ifølge grundloven kun er »bundet ved deres overbevisning«.

Det har det fynske folketingsmedlem Jan Johansen (S) fået at mærke, efter at han i tirsdags stemte for Enhedslistens beslutningsforslag om at halvere genoptjeningsperioden for retten til dagpenge. Regeringen og dermed resten af hans gruppe stemte imod, skriver Fyens Stiftstidende.

Nu langer han ud efter de partikolleger, der har kaldt ham »ukammeratlig«, efter at han i den forgange uge har fået verbale tæsk af stort set hele den socialdemokratiske gruppe både internt og i pressen for sin handling.

Vanvittig kultur

Siden har han mærket, at der er »rigtig koldt nogle steder på Christiansborg«.

»Det er sygt, at man herindefra lovgiver mod mobberi og på samme tid har så syg en kultur«, siger Jan Johansen.

Både han og kolleger fra andre partier har tidligere oplevet, hvordan partitoppen stiller med "tæskehold", hvis man træder uden for den linje, der er lagt af ledelsen. Det, mener han, er paradoksalt.

»Den kultur, man har på Christiansborg, når nogle træder ved siden af, er fuldstændig vanvittig. Så står der et tæskehold klar til at banke dem på plads«, siger han.

Han henviser til, at det ikke kun er hos Socialdemokraterne, at den er gal. Det gælder tilsyneladende i alle partier.

Bør gøre mere for danskere

I den socialdemokratiske folketingsgruppe har det ellers ikke skortet på kritik af regeringens politik på dagpengeområdet.

Foruden Jan Johansen har også Orla Hav og Bjarne Laustsen talt for, at regeringen burde gøre mere for danskere, som opbruger retten til dagpenge.

Men de undlod at stemme for Enhedslistens beslutningsforslag.

----------------

Rettelse: Der stod i en tidligere version ved en fejl om Orla Hav og Bjarne Laustsen: 'Men heller ikke de valgte at stemme imod Enhedslistens beslutningsforslag'.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce