Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF: Arbejde får flygtninge til at blive i Danmark

Både Venstre og Dansk Folkeparti er skeptiske over for Thornings skærpede krav til flygtninge.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stramninger over for flygtninge- og indvandreres adgang til offentlige ydelser bliver normalt positivt modtaget i blå blok.

Men både Venstre og Dansk Folkeparti stiller sig skeptiske over for den nye integrationspakke, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i dag lancerede i sin nytårstale.

Her lagde Thorning op til, at flygtninge på kontanthjælp fremover skal arbejde for ydelsen. Kan de ikke få job på en almindelig arbejdsplads, skal de eksempelvis rydde op på strande, lød det fra statsministeren.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er dog skeptisk over for konsekvenserne af forslaget:

»Jeg synes helt grundlæggende, at flygtninge skal hjælpes midlertidigt. Når flygtninge skal tage arbejde, får det meget hurtigt karakter af, at de skal være her permanent«, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Vil sende flygtninge hjem

Han ser forslaget som et tegn på, at regeringen i virkeligheden ikke tror på, at de mange flygtninge fra blandt andet Syrien kan sendes hjem igen.

»Når vi kommer til forhandlinger, så vil vi have fastslået, at flygtninge skal vende hjem, når forholdene er til det. Kan vi få den del med, så er vi også parate til at tage initiativer, som sikrer, at det er hele og gode borgere, vi sender tilbage igen«, siger Thulesen Dahl.

DOKUMENTATION

Venstres næstformand, Kristian Jensen, mener, at det er "glimrende" at stille flere krav til indvandrere og flygtninge. Men det er en mærkelig omvej, regeringen tager:

»Da den kom til, fjernede den starthjælpen og kontanthjælpsloftet, som jo netop gav flygtninge og indvandrere en økonomisk gevinst ved at arbejde. Nu vil hun så tvinge dem til at arbejde. Det er en omvendt måde at gøre det på«, siger Kristian Jensen.

Pape roser Thorning

Han mener, at det ville være bedre, hvis regeringen havde bevaret kontanthjælpsloftet, så flygtninge og indvandrere har et stærkere incitament til at komme i arbejde.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, roser til gengæld statsministeren for »endelig« at sætte fokus på en bedre integration.

»Det bidrager Det Konservative Folkeparti gerne til at få vedtaget, jo før jo bedre«, siger Søren Pape Poulsen i en skriftlig kommentar til nytårstalen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden