DF: Arbejde får flygtninge til at blive i Danmark

Både Venstre og Dansk Folkeparti er skeptiske over for Thornings skærpede krav til flygtninge.

Politik

Stramninger over for flygtninge- og indvandreres adgang til offentlige ydelser bliver normalt positivt modtaget i blå blok.

Men både Venstre og Dansk Folkeparti stiller sig skeptiske over for den nye integrationspakke, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i dag lancerede i sin nytårstale.

Her lagde Thorning op til, at flygtninge på kontanthjælp fremover skal arbejde for ydelsen. Kan de ikke få job på en almindelig arbejdsplads, skal de eksempelvis rydde op på strande, lød det fra statsministeren.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er dog skeptisk over for konsekvenserne af forslaget:

»Jeg synes helt grundlæggende, at flygtninge skal hjælpes midlertidigt. Når flygtninge skal tage arbejde, får det meget hurtigt karakter af, at de skal være her permanent«, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Vil sende flygtninge hjem

Han ser forslaget som et tegn på, at regeringen i virkeligheden ikke tror på, at de mange flygtninge fra blandt andet Syrien kan sendes hjem igen.

»Når vi kommer til forhandlinger, så vil vi have fastslået, at flygtninge skal vende hjem, når forholdene er til det. Kan vi få den del med, så er vi også parate til at tage initiativer, som sikrer, at det er hele og gode borgere, vi sender tilbage igen«, siger Thulesen Dahl.

DOKUMENTATION

Venstres næstformand, Kristian Jensen, mener, at det er "glimrende" at stille flere krav til indvandrere og flygtninge. Men det er en mærkelig omvej, regeringen tager:

»Da den kom til, fjernede den starthjælpen og kontanthjælpsloftet, som jo netop gav flygtninge og indvandrere en økonomisk gevinst ved at arbejde. Nu vil hun så tvinge dem til at arbejde. Det er en omvendt måde at gøre det på«, siger Kristian Jensen.

Pape roser Thorning

Han mener, at det ville være bedre, hvis regeringen havde bevaret kontanthjælpsloftet, så flygtninge og indvandrere har et stærkere incitament til at komme i arbejde.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, roser til gengæld statsministeren for »endelig« at sætte fokus på en bedre integration.

»Det bidrager Det Konservative Folkeparti gerne til at få vedtaget, jo før jo bedre«, siger Søren Pape Poulsen i en skriftlig kommentar til nytårstalen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce