Valgår. Helle Thorning-Schmidt vil stille flere krav til flygtninge og indvandrere på kontanthjælp.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

Valgår. Helle Thorning-Schmidt vil stille flere krav til flygtninge og indvandrere på kontanthjælp.

Politik

Aviser opfordrer Thorning til at udskrive valg

Jyllands-Posten kalder statsministerens nytårstale for »en rituel omgang selvros«.

Politik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bør snarest muligt trykke på valgknappen.

Sådan lyder det samstemmende i flere af de store avisers ledere efter statsministerens nytårstale, der blandt andet kritiseres for at være ukonkret og selvrosende.

»Statsministeren havde banen for sig selv, men talen formede sig mest som en rituel omgang selvros. Det har aldrig stået særligt klart, hvilke visioner Helle Thorning-Schmidt har for Danmark, og hun bidrog ikke mere i aftes«, skriver Jyllands-Posten i sin lederspalte.

»Tværtimod, med den tomgang, som statsministeren præsterede i aftes, bør folketingsvalget udskrives hurtigst muligt«, fortsætter avisen.

Samme toner lyder i Børsen, som undrer sig over de personer, Thorning valgte at fortælle om i talen.

»Statsministeren nævner ingen, som har et arbejde, eller som kæmper for at få et. Her gik man og troede, at job og vækst var statsministerens dagsorden«, lyder det i Børsen, som mener, at dronningen i sin nytårstale var bedre til at afkode Danmarks udfordringer.

Indvandrere og flygtninge skal arbejde

Statsministeren lagde i talen op til forhandlinger om en ny integrationspakke, der skal stramme reglerne for flygtninge og indvandrere på kontanthjælp.

Ifølge Berlingske illustrerede talen dog, at regeringen ikke har meget tilbage af sit reformprogram.

»Med statsministerens nytårstale står det klart, at hun og regeringen ikke har tænkt sig at foretage sig ret meget det næste halve år ud over at vente på det mest gunstige tidspunkt til at udskrive valg til Folketinget«, lyder det i Berlingskes leder.

Heller ikke Ekstra Bladet er begejstret for Thornings tale, som ifølge avisen ikke kommer til at flytte mange vælgere.

»Helle Thorning kæmper for sit og regeringens liv - men nytårstalen får næppe meningsmålingerne til at drøne i vejret«.

»Nytårstalen er en enestående mulighed for at få befolkningen i tale. Det lykkedes ikke for Helle Thorning«, konstaterer Ekstra Bladet.

Politiken er mere positiv og kalder det »godt« godt, at statsministeren peger på, at flygtninge og indvandrere hurtigere skal i arbejde og varsler politiske initiativer for at få det til at ske.

»Men hvorfor ikke pakke udspillet ind som en hjælpende hånd til indvandrere, der kæmper med arbejdsløshed – i stedet for som en stramning til mennesker, der forsøger at unddrage sig forpligtelsen til at bidrage til det fælles bedste? Mistillid har ingen gavn af«, skriver avisen i sin leder.

POLITIKEN MENER

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce