Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER KLINT
Foto: PETER KLINT

Flygtninge. Regeringen og KL forsøger i dag at skaffe tag over hovedet på de mange tusinde flygtninge, der skal integreres i landets kommuner. Her ses Abdo Al Shalabi (til højre) med sin familie, der bor i Asylcenter Sandholm.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere flygtninge skal dele mindre lejligheder

Topministre er enige med kommunerne om at finde boliger til flygtninge.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere flygtninge skal stuves sammen på mindre plads.

Det bliver en af løsningerne på kommunernes udfordring med at skaffe tag over hovedet på de mange tusinde flygtninge, der sidste år strømmede til Danmark fra især Syrien.

På et møde i dag i Aalborg forsøger finansminister Bjarne Corydon (S), økonomiminister Morten Østergaard (R) og integrationsminister Manu Sareen (R) sammen med Kommunernes Landsforening (KL) at finde løsninger på særlig boligudfordringen, men også den integrationsindsats kommunerne skal stå for.

Blandt andet er regeringen og KL enige om at lempe på reglerne for, hvor mange enlige flygtninge der må indkvarteres i et bofællesskab.

I dag skal der være fire værelser i en lejlighed, før den må deles af tre forskellige lejere, men nu vil regeringen give kommunerne mulighed for at give dispensation, så en treværelses fremover kan udlejes til tre enlige flygtninge.

Dispensation fra lokalplaner

Og bofællesskaber er ikke det eneste område, hvor kommunerne får mulighed for at give dispansation fra de almindelige regler.

Regeringen vil også ændre i planloven, så kommunerne kan dispensere fra formåls- og anvendelsesbestemmelserne i en lokalplan og dermed få bedre mulighed for hurtigt at indrette midlertidige boliger til flygtningene.

Et andet resultat af mødet er, at regeringen vil understøtte en såkaldt 'boligbørs', der skal skabe kontakt mellem boligløse flygtninge og danskere, der ønsker at udleje et værelse eller en lejlighed.

Endelig skal flygtninge, der kommer til Danmark, inden for tre uger have en udredning af deres kompetencer og uddannelse, så for eksempel uddannede sygeplejersker sendes ud i de kommuner, hvor der er mangel på netop sygeplejersker. Det fortæller uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) til DR.

Initiativerne finansieres af en del af de 250 millioner kroner, der i november blev sat af på finansloven til netop at afhjælpe problemerne med at sluse de mange flygtninge ud i kommunerne.

Kommunerne bærer ansvaret for integrationen, men regeringen skal skabe rammerne. Derfor har formålet med dagens møde mellem KL og de tre ministre været at blive enige om både mål og midler for indsatsen.

Økonomiminister Morten Østergaard er godt tilfreds med aftalen:

»Det er godt for den enkelte flygtning, når han eller hun hurtigt bliver en del af det danske samfund. Og så er flygtninge en ressource for Danmark, når de kommer i beskæftigelse og bidrager med deres kvalifikationer. Det er derfor regeringen fra første dag vil integrere de flygtninge, der lige nu ankommer i større omfang, end vi har set i 20 år«.

»Det har vi med dagens forståelse med KL skabt et klart grundlag for. Kommunerne får støtte til at skabe flere boliger og dermed et bedre grundlag for at hjælpe flygtninge med beskæftigelse, sprog og en ordentlig bolig«, udtaler Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden