Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pind om nødret: Der må være røget en finke af Pia Kjærsgaards pande

At indføre nødret er udenomparlamentarisk, lyder det fra Søren Pind (V).

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkepartis tidligere formand og nuværende værdiordfører, Pia Kjærsgaard, får langt fra opbakning fra DF's nærmeste allierede i spørgsmålet om at indføre såkaldt nødret efter terrorangrebet i Paris.

»Nødret betyder, at man griber til ekstraordinære, udenomparlamentariske og ikke grundlovsfæstede tiltag. Derfor tror jeg, der er røget en finke af panden fra Pia Kjærsgaards side«, siger Venstres Søren Pind, der mener, at der i Danmark er de redskaber i straffeloven, der skal til for at sætte ind over for ekstremister.

Pia K: Nødret kan være nødvendig

Pia Kjærsgaards tanker om nødret blev lanceret onsdag på dagen for terrorangrebet på det franske magasin Charlie Hebdo. Til Ekstra Bladet forklarede Pia Kjærsgaard her, at vi ikke kan nøjes med at fordømme angrebet. Konkret pegede hun på den berygtede moské i Grimhøj, som man om nødvendigt må lukke, fordi lederen af moskéen ifølge Kjærsgaard hylder syrienkrigere og terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Der har endnu ikke været informationer fremme om, at gerningsmændene bag angrebet mod Charlie Hebdo skulle have tilknytning til Islamisk Stat.

Adspurgt af Ekstra Bladet, hvordan hun vil lukke moskéen, hvis ikke det kan lade sig gøre med den eksisterende lovgivning, svarer hun til avisen:

»Så er det muligt, at vi må tage andre metoder i brug. Det kan også være nødvendigt at ty til nødret«.

Pind: Vi må stå på demokratiets grund

Søren Pind advarer dog mod nødret.

»Jeg mener, det er vigtigt, at vi står på demokratiets grund, når vi bekæmper de her fanatikere og terrorister«, siger han og tilføjer, at han undrer sig over, at den danske mediedebat efter terrorangrebet primært handler om Danmark.

»Først og fremmest må vi da vise vores solidaritet med franskmændene, og derfor handler det her ikke om at indføre nødret i Danmark eller alt mulig andet«, siger Søren Pind.

Politiken har indtil videre forgæves forsøgt at få Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahls, svar på, om han er enig med sin forgænger på posten i, at situationen kan gøre det nødvendigt at indføre nødret i Danmark.

Pia Kjærsgaard selv har dog svært ved at se den store sag i sine udtalelser.

»Du kan også bruge ordet »nødlov«, for det sagde jeg faktisk også til Ekstra Bladet. Essensen i det, jeg siger og mener, er, at vi er nødt til at tage det her meget, meget alvorligt, og det kan godt være, at vi ikke kan bruge den lovgivning, vi har i dag. Men så må vi bare gøre noget andet. Og så må du kalde det nødret eller nødlov, eller hvad du vil«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden