Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kontroversiel. Per Ramsdal er igen kommet i fokus. Flere politikere ønsker ham fyret.
Foto: PER FOLKVER (arkiv)

Kontroversiel. Per Ramsdal er igen kommet i fokus. Flere politikere ønsker ham fyret.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikere vil have biskop til at fyre københavnsk præst

Flere politikere blander sig i sagen om præst, der vakler i troen på Jesus' fysiske genopstandelse.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sognepræst i Sydhavn Sogn i København, Per Ramsdal, kan miste præstekraven, hvis han står fast på sin udtalelse om, at »det er svært at tro på, at Jesus gik ud af graven rent fysisk«.

Det har flere medier tidligere skrevet, og nu blander politikere ifølge Jyllands-Posten sig i sagen om præsten, som skal til en tjenstlig samtale hos Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.

Ramsdal og andre præster udtalte sig i juledagene til Jyllands-Posten om deres tro, og Ramsdal sagde blandt andet, at han ikke tror på, at Jesus fysisk stod op af graven. Ifølge flere politikere bør det udløse en fyreseddel.

»Når han betvivler centrale elementer i kristendommen som kødets opstandelse, kan han ikke være præst. Ramsdal sætter med sine udtalelser sig selv uden for kirken. Hvis ikke dette får konsekvenser for ham, mener jeg, at biskoppen svigter«, siger Dansk Folkepartis kirkeordfører, Christian Langballe, til Jyllands-Posten.

Det samme mener Esben Lunde Larsen, folketingsmedlem for Venstre og teolog. Han ser ikke andre muligheder end en opsigelse, fordi Per Ramsdal bryder med præsteløftet

»Det er svært at se, hvad der er tilbage af bekendelsesgrundlaget i den evangelisk- lutherske kirke, hvis ikke det bliver udgangen«, siger han til Jyllands-Posten på egne og ikke partiets vegne.

Han sammenligner sagen med et folketingsmedlem, der ikke går ind for demokrati.

Liberal Alliances kirkeordfører, Mette Bock, opfordrer biskoppen til at sige trosbekendelsen højt sammen med Per Ramsdal.

Lektor i teologi på Aarhus Universitet Peter Lodberg siger dog til Jyllands-Posten, at politikerne bør holde sig væk og lade det være biskoppens opgave at håndtere sagen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden