Højrefløj. Mogens Camre (DF) mener det er urealistisk, at et parti til højre for hans eget Dansk Folkeparti vil få nogen gennemslagskraft i dansk politik. Her ses han i selskab med Lars Hedegaard, formand for Trykkefrihedsselskabet. Arkivfoto.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Højrefløj. Mogens Camre (DF) mener det er urealistisk, at et parti til højre for hans eget Dansk Folkeparti vil få nogen gennemslagskraft i dansk politik. Her ses han i selskab med Lars Hedegaard, formand for Trykkefrihedsselskabet. Arkivfoto.

Politik

Mogens Camre: Tanken om et parti til højre for DF er urealistisk

»Vi ville gerne føre en strammere udlændingepolitik«, siger DF-profil.

Politik

Dansk Folkeparti ville gerne føre en væsentligt strammere udlændingepolitik end under 00'ernes VK-regering.

Når det ikke er lykkedes, skyldes det snarere Venstre end Dansk Folkeparti, mener Mogens Camre, tidligere medlem af Europaparlamentet og Folketinget for Dansk Folkeparti.

»Problemet er, at der ikke kan gennemføres en politik, som vi ikke kan få Venstre med på. Vi ville meget gerne føre en væsentlig strammere politik end den, der blev ført under Fogh og Løkke, men vi skal have 90 mandater til et flertal. Så man skal ikke kritisere Dansk Folkeparti, man skal kritisere Konservative og Venstre for deres politik«, siger den garvede DF'er.

En måling fra analyseinstituttet Wilke viser ifølge Jyllands-Posten i dag, at 13 procent af danskerne »savner et parti, der har en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkepartis«. .

Indtil videre er foreningen Dansk Samling det eneste bud på et sådant højreorienterte parti. Men det projekt, mener Mogens Camre ikke, er realistisk.

»For det første er det meget svært at danne et politisk parti, og der kommer meget let nogle elementer ind, som er urealistiske. Hvis man ønsker en stram udlændingepolitik, er risikoen, at man svækker den basis, som der er, og hvis du kører ud i nogle yderpunkter á la Le Pen, så kan man ikke få andre partier med på at føre sin politik. Så isolerer man sig derude, og så er det stemmespild«, siger han.

Vil have stramninger med nyt blåt flertal

Dansk Folkeparti stiller de krav, som er realistiske at få gennemført, lyder budskabet fra Mogens Camre, der ikke føler sig truet af de nye strømninger på højrefløjen.

»Jeg tror på, at holdningen - også i de andre partier - er en helt anden end for ti år siden. Det er en følge af det pres, som mennesker i Danmark føler sig udsat for i form af international terrorisme og enorme økonomiske udgifter. Alle besparelserne på statsbudgettet er blevet spist op af de forøgede udgifter på indvandrere, og det betyder, at der er en vandring væk fra den godgørende udlændingepolitik«.

Derfor forudser han også, at et eventuelt blåt flertal efter et valg vil føre en anden politik end tidligere.

»Det er en politik, hvor man enten vil opsige konventionerne eller meddele, at man ikke agter at bruge dem i den nuværende model. Det betyder, at der vil blive lukket for indvandring af mennesker, som bare søger et økonomisk bedre liv. Og det er jo de allerfleste. Og så vil der blive ført en meget strammere kurs over for potentielle terrorister. Det vil sige, at de organisationer, som hylder terror i ord, og som man i dag ikke kan ramme, fordi man ikke kan bevise, at de også sætter gerning bag ved, de vil blive udvist«, siger Mogens Camre.

Mogens Camre har i mange år været en af Dansk Folkepartis stærke stemmer og er kendt som en markant kritiker af Islam. Han deltog i mandags i den omdiskuterede demonstration arrangeret af en tysk antiislamisk bevægelse ved navn Pegida.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden