Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Venstre raser over næse til Troels Lund: »Det er stærk tobak«

Rød blok er ude i en hævnaktion, siger Venstres Claus Hjort Frederiksen.

Politik

Det er helt ude i hampen, at tidligere skatteminister Troels Lund Pouilsen til formiddag får tildelt en næse for sin rolle i den såkaldte skattesag.

Det mener Venstres Claus Hjort Frederiksen, der udtaler sig på partiets vegne i sagen.

»Jeg synes, at det er under lavmålet, hvad der sker her«, siger han.

»Det er de samme partier, som nu vil uddele en næse, som har nedsat en undersøgelseskommission, som har arbejdet i to år og kostet 30 millioner kroner. Resultatet af kommissionen blev, at der ikke er noget at komme efter i relation til Troels Lund Poulsen og hans presserådgiver Peter Arnfeldt. Alligevel vælger rød blok at give en næse. Når nu de selv har nedsat kommissionen, burde de i stedet tage kommissionen beretning til efterretning og lade sagen stå der«.

Rødt flertal bag

Det er et flertal bestående af Socialdemokraterne, de radikale, SF og Enhedslisten, der har besluttet, at Troels Lund Poulsen skal have det, SF's Lisbeth Bech Poulsen kalder »en kæmpestor næse«.

Skattesagskommissionen opklarede som bekendt ikke, hvem der stod bag lækagen af de fortrolige skatteoplysninger til pressen, men det ændrer ikke ved, at ansvaret for den og en række andre kritisable forhold falder tilbage på Troels Lund Poulsen, fordi han sad som øverste chef i Skatteministeriet, da sagen stod på, mener partierne.

Ingen politiske konsekvenser

Det argument har Claus Hjort Frederiksen dog ingen forståelse for:

»Det er jo en meget søgt forklaring. Specielt i lyset af, at man specifikt har bedt en kommission med en dommer i spidsen om at undersøge Troels Lund Poulsen og Peter Arnfeldts handlinger i denne sag, og at de mennesker, man har bedt om det, kommer frem til det resultat, at der ikke er noget at komme efter. Så er det stærk tobak at falde tilbage på en almindelig bestemmelse om, at en minister selvfølgelig har ansvar for alt, hvad der sker i ministeriet«, siger han.

»Jeg betragter det udelukkende som politisk chikane. Det er udelukkende for, at der skal stå som eftermæle i denne sag om flere år, når man har glemt substansen, at Troels Lund Poulsen fik en næse, og jeg synes ærlig talt, at det er under lavmål politisk«.

Claus Hjort Frederiksen afviser at næsen på nogen måde for konsekvenser for Troels Lund Poulsens politiske fremtid i Venstre. Tidligere har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen da også udtalt, at han efter skattesagen ikke ser noget til hinder for, at Troels Lund Poulsen kan blive minister i en eventuel borgerlig regering.

Politiken har forsøgt at få en kommentar fra Troels Lund Poulsen selv, men han ønsker ikke at udtale sig.

Næsen til Troels Lund Poulsen bliver officielt uddelt efter, at Folketingets partier til formiddag har holdt det afsluttende møde om Skattesagen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce