Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

OVERLEVER: Troels Lund Poulsen (V) måtte en overgang tage orlov fra Folketinget på grund af Skattesagen. I dag lever hans politiske karriere i bedste velgående, vurderer kommentatorer.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

OVERLEVER: Troels Lund Poulsen (V) måtte en overgang tage orlov fra Folketinget på grund af Skattesagen. I dag lever hans politiske karriere i bedste velgående, vurderer kommentatorer.

Politik

Kommentatorer: Næse eller ej - Troels Lund er et oplagt ministeremne

Troels Lunds politiske fremtid lider ingen skade af en forvokset tud.

Politik

Selv om Venstre-politikeren Troels Lund Poulsen i næste uge får tildelt en næse for sin rolle i behandlingen af Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag, lever hans chancer for at blive minister i en kommende borgerlig regering videre i bedste velgående.

Det vurderer Politikens fungerende politiske redaktør Kristian Klarskov:

»Troels Lund er hverken styrket eller svækket med det her i forhold til, hvor han var, og derfor får næsen ingen betydning for hverken hans ministerambitioner eller hans placering i Venstres hierarki nu«, siger han.

»Den magtdeling, der ligger i Venstre, er etableret, og fraset skattesagen er det jo sådan, at Troels Lund Poulsen i relationen til Lars Løkke Rasmussen gennem det seneste år har forvaltet sine pund klogt, forstået på den måde, at han har en tæt relation til Løkke. En relation, der blev styrket i forbindelse med Løkkes store krise sidste forår«.

Tung bagage

Samme analyse har politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amtsavis, Troels Mylenberg. Dog kan sagen som helhed tynge den nuværende forsvarsordfører:

»Jeg vurderer ham, som en vigtig mand for Løkke og selvfølgelig et oplagt ministeremne, men jeg tror også, at de overvejer en ekstra gang, om den bagage, han bærer på ryggen, er værd at tage med ind i en regering«, siger Mylenberg.

Troels Lund Poulsen har virkelig på den hårde måde lært, hvor barsk en branche politik kan være, og der har han jo evnet at blive stående på benene

»Hele sagen har givet ham nogle problemer på halsen, som også er blevet Venstres problemer. Uanset om de mener, at han er gjort noget forkert eller ej. Derfor står han i en lidt udsat position. Han er tæt på Løkke og en af dem i Venstre, der har prøvet at være minister, så han er uomtvisteligt en væsentlig brik hos Venstre, men hele sagens forløb har selvfølgelig præget hans offentlige fremtoning. Derfor må den kyniske vurdering være, om han alene i kraft af det, er for tung en vægt at bære rundt på hos et Venstre, som, i fald de danner regering efter valget, har nok at se til, hvad angår problematiske personsager, man gerne skulle komme ud over«.

Næse fra rød blok

Det er patierne i rød blok, som trumfer næsen til Troels Lund Poulsen igennem.

Som bekendt lykkedes det ikke Skattesagskommissionen at opklare, hvem der stod bag lækagen af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks fortrolige skatteoplysninger til pressen, men det ændrer ikke ved, at ansvaret for den og en række andre kritisable forhold falder tilbage på Troels Lund Poulsen, mener Socialdemokraterne, de radikale, SF og Enhedslisten.

Men selv om næsen af partierne bliver karakteriseret som »kæmpestor«, så pointerer Kristian Klarskov, at det vigtige for Troels Lund Poulsen i denne sag er måden Venstres formand Lars Løkke Rasmussen reagerede på, da Skattesagskommissionen kom med sin beretning i november.

Her sagde Løkke, at det »i hvert fald ikke er på grund af den sag, at han (Troels Lund Poulsen, red.) ikke ville kunne blive minister«.

»Troels Lund Poulsen har virkelig på den hårde måde lært, hvor barsk en branche politik kan være, og der har han jo evnet at blive stående på benene. Det har utvivlsomt været lærerigt, men demonstrerer også en hvis sejhed. Det er ikke svært at komme i tanke om en politiker, der var knækket under et forløb som det her, så selvom sagen har givet ham skrammer, så er det også noget, der gør dem, som kommer over på den anden side, stærkere«, siger Kristian Klarskov.

Samtlige borgerlige partier har på forhånd understreget, at de ikke kan bakke op om den næse, rød blok giver Troels Lund Poulsen. De mener, at Skattesagskommissionen frikendte ham, og at der derfor er tale om politisk drilleri fra venstrefløjens side.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce