Jyllands-Posten og Berlingske bakker op om de borgerlige partiers støtte til Troels Lund Poulsen, mens Ekstra Bladet, Politiken og Information mener, det er på sin plads med en næse.
Foto: JENS DRESLING

Jyllands-Posten og Berlingske bakker op om de borgerlige partiers støtte til Troels Lund Poulsen, mens Ekstra Bladet, Politiken og Information mener, det er på sin plads med en næse.

Politik

Troels Lund Poulsens næse splitter avisredaktører

Skattesagens efterdønnninger fylder i dagbladenes ledere.

Politik

Troels Lund Poulsens rolle i den såkaldte skattesag deler vandene i de dagens avisledere.

Regeringen, Enhedslisten og SF står klar til at give ham en næse, fordi han som skatteminister havde det overordnede politiske ansvar for de ting, der foregik i Skatteministeriet omkring lækagen af Helle Thorning-Schmidts skattesag. De borgerlige partier vil ikke skrive under på kritikken og har fået syv dage til at forfatte et modsvar.

De fleste af dagens avisledere tager sagen op.

»Sæsonens politiske bundskraber« bliver sagen kaldt i Jyllands-Posten, der ligesom Berlingske tager Troels Lund Poulsen i forsvar. Han blev af Skattesagskommissionen frifundet af alle anklager.

Jyllands-Posten skriver blandt andet:

»Ét er, at denne regering er ved at instrumentalisere det udmærkede kontrolorgan, kommissionsundersøgelsen, til et partipolitisk redskab«.

»Noget andet, at når så kommissionsarbejdet faktisk er tilendebragt, så skal selv det mindste figenblad hyppes. Det er og bliver en uansvarlig omgang med en af det parlamentariske systems bedste kontrolfunktioner«.

Hos Berlingske kalder chefredaktionen det »ærgerligt, uværdigt for Folketinget og en smule trættende, at undersøgelsen af så alvorlige anklager om magtmisbrug skal ende i den sædvanlige christianborgske mudderkastning«.

Berlingskes lederskribenter mener ikke, at en næse til Troels Lund Poulsen vil få nogen betydning for ham.

»Han vil med rette kunne henholde sig til undersøgelseskommissionens rapport og afvise kritikken som politisk«, skriver de.

Ekstra Bladet: »Det er billigt sluppet«

I den anden ende af avislandskabet er der forståelse for og enighed om, at næsen er på sin plads.

Faktisk er det »billigt sluppet«, hvis man spørger Ekstra Bladet.

»...de mange afhøringer gav et billede af en Venstre-skatteminister, der på alle måder ønskede at skade en politisk modstander«, skriver avisen.

Og senere:

»Gårsdagens ballade på Christiansborg bestyrker mistanken om, at Venstre er blevet et parti blottet for moral«.

Politikens holdning er ligeledes en klokkeklar opbakning til, at Folketinget ser ud til at ville udtale kritik af daværende skatteminister Poulsen.

»Umiddelbart skulle man mene, at alle partier kunne tilslutte sig en kritik af ulovligheder og brud på tavshedspligten, selvom der ikke kan gøres et juridisk ansvar gældende. Der burde også være noget, der hedder moral i dansk politik, selvom borgerlige partier gerne vil støtte Venstre op til valget«, skriver ansvarshavende chefredaktør Bo Lidegaard.

Kun Information tager begge sagens sider i betragtning.

Ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen er ikke i tvivl om, at Troels Lund Poulsen bærer det politiske ansvar for de »løgne og manipulationer«, som kommissionen har fundet i både Skatteministeriet og Skat København.

Men han understreger også, at ingen ved, hvem der lækkede afgørelsen til BT.

»Undre kan det til gengæld, at partierne bag næsen gør Troels Lund Poulsen politisk ansvarlig for selve lækagen af afgørelsen fra Skat København«, skriver Christian Jensen og citerer underudvalgets formand Leif Lahn (S) for at sige, at det er forkert at lække oplysninger om en statsministerkandidat i en valgkamp.

Mens Børsens leder i dag beskæftiger sig med Dansk Folkepartis fordelingspolitik, handler BT's egen leder om den politiske situation i Grækenland.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce