Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Rød blok vil hjælpe asylansøgere til hurtigere at få job

DF og Venstre er kritiske. Martin Geertsen (V) kalder forslaget en lempelse.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle partier i rød blok er - kort før regeringen ventes at præsentere sit integrationsudspil - enige om at gøre det nemmere for asylansøgere, der lige er kommet til landet, at tage et job og bruge de kompetencer, som de har.

Det skriver Jyllands-Posten.

Helt konkret foreslår SF med opbakning fra Enhedslisten og Socialdemokraterne, at asylansøgernes kompetencer afklares allerede i løbet af få uger, og at der oprettes jobbørser, der kan skabe kontakt mellem flygtninge og virksomheder.

Samtidig ønsker partierne, at flygtninge, der kommer i arbejde, får mulighed for at bosætte sig i den kommune, hvor de har fået job - selv hvis denne kommune i forvejen har en høj andel af flygtninge.

»De syriske flygtninge har arbejdsmarkedserfaring og uddannelse i bagagen. Og vi kommer ikke til at sende dem hjem inden for en overskuelig fremtid. Derfor skal vi have dem ind på et spor, hvor de er selvforsørgende«, mener SF's integrationsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, ifølge Jyllands-Posten.

Venstre: Mere attraktivt at søge til Danmark

I dag bliver flygtninge, der får ophold i Danmark, fordelt i landets kommuner og skal igennem et tre år langt integrationsprogram, før de frit kan flytte.

Både Enhedslisten og Socialdemokraterne er positivt stemt over for SF-forslaget, og de radikale er »åbne over for at diskutere« det. Men i oppositionen er både Dansk Folkeparti og Venstre stærkt skeptiske.

»Forslaget er en vilkårsforbedring, som gør det mere attraktivt at søge til Danmark«, lyder det ifølge Jyllands-Posten fra integrationsordfører Martin Geertsen (V).

»Regeringen taler med to tunger. Den ene dag er man hård i retorikken, og den næste dag giver man opbakning til et forslag, som er en lempelse«, mener han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden