Foto: Jens Dresling
Politik

Støjberg: Havde det været en flok svenskere, havde jeg skrevet det samme

Inger Støjberg er kommet i vælten efter sin biograftur med unge indvandrere.

Politik

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, afviser, at hun med sin opdatering på Facebook tirsdag aften generaliserer om unge indvandrere. Netop det er hun ellers blevet beskyldt for efter sin efterhånden berømte biograftur.

Hjemvendt fra biografen satte Støjberg sig til tasterne og skrev: »Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt?«

Her efter berettede hun om biografturen.

»Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bag ved mig, og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik. Hvornår er der nogen forældre der griber ind, og hvornår sænker I drenge skuldrene? I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan«.

Over for Politiken fastholder Støjberg dog, at hun ikke dermed generaliserer.

Havde det været en flok svenskere, der sad og generede, eller en flok drenge med træningsdragter fra Vejle Boldklub, så havde jeg skrevet det samme

»Det er ikke nogen generalisering. Det her er en beskrivelse af virkeligheden og en oplevelse, jeg havde i aftes. Havde det været en flok svenskere, der sad og generede, eller en flok drenge med træningsdragter fra Vejle Boldklub, så havde jeg skrevet det samme. Man må også bare sige, at der er en gruppe af indvandrerdrenge, der har et attitudeproblem. Og det oplevede jeg så i aftes. Men dermed ikke være sagt, at det er alle. Slet ikke. Der er masser af indvandrere, der både kan og vil bidrage, og som opfører sig pænt. Lige så vel som der er danske unge, der ikke opfører sig pænt«.

Men når du skriver »hvornår lærer I at opføre…«?

»Ja, det var den gruppe, der sad bag ved mig«.

Det var kun møntet på dem?

»Ja, det, jeg skriver i opdateringen, er møntet på dem, men man kan også lige så godt være ærlig og sige, at der er en gruppe indvandrerdrenge, der har et attitudeproblem. Men det, jeg skrev i aftes, var møntet på dem«.

Men så generaliserer du vel også, hvis du siger, at det var møntet på dem, men der er et generelt problem med indvandrerdrenges attitude?

»Jeg siger, der er en gruppe indvandrerdrenge, der har et attitudeproblem«.

Også flere end dem, du var i biffen med?

»Ja, jeg går ud fra, at der er mere end syv indvandrerdrenge, der har et attitudeproblem, for ellers har jeg mødt dem mange gange«, siger Støjberg og understreger, at der også findes problemer med etnisk danske unge.

Jeg kan i hvert fald konstatere, at der er en gruppe af indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt

»Men det kan jo ikke være rigtigt, at man ikke må sige det, lige præcis fordi det er indvandrerdrenge. Det er jo det, jeg bliver kritiseret for nu. Bare fordi det var indvandrerdrenge, så må man ikke sige det, og det nytter jo ikke noget«.

Opfører unge indvandrere sig generelt dårligere end etnisk danske unge?

»Jeg kan i hvert fald konstatere, at der er en gruppe af indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt«.

Og det er generelt flere end etnisk danske?

»Det ved jeg ikke, om det er. Men jeg kan i hvert fald konstatere, at der er et attitudeproblem blandt nogle drenge i indvandrergruppen«.

Ville du have skrevet det samme, hvis du havde oplevet lignende fra etnisk danske unge?

»Ja, det kan jeg garantere for. Havde det været en flok svenske eller danske drenge, havde jeg skrevet nøjagtigt det samme«.

Havde du så også skrevet, at der generelt er et problem med svenske drenges attitude?

»Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg ikke oplevet, at det er et generelt problem for svenske drenge, der tager i biografen i Danmark, at de sidder og sparker ind i stolen i halvanden time«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce