Fakta: Det siger DF-medlemmer om islam i det skjulte

På Facebook bobler de fremmedfjendske bemærkninger på uofficielle DF-sider.

Politik

I lukkede grupper på Facebook lever et stærkt udtalt kritik af islam og muslimer.

Politiken har haft adgang til fem lukkede fora på Facebook, hvor der dagligt skrives hundredvis af kommentarer, der langt overvejende beskæftiger sig med indvandring, islam og muslimer.

Alle grupperne bærer navne, der relaterer til Dansk Folkeparti - eksempelvis 'DF - dit land - dit valg' og 'Støttegruppen for Pia Kjærsgaard' - selvom de ikke officlelt tilhører partiet.

Grupperne er ikke offentlige, hvilket betyder, at gruppen selv tillader, hvem der må lukkes indenfor.

Tydeligvis ren indavl Her er et lille udpluk af Facebookkommentarer og udtalelser fra personer, som Politiken efterfølgende talt med, og som oplyser, at de er medlem af Dansk Folkeparti:

  • »Deres tankefunktion lever i middelalderen. Det bliver hele tiden sagt, at det er fåtallet, der er ekstreme. Der var også kun 10.000 nazister til at starte med – men hvordan var det lige, det endte?«, M.M., Esbjerg.
  • »Lad være med at stole på dem. De er en og samme skuffe. Den dag, der virkelig sker noget herhjemme, vil lille søde Abdullah nede fra tankstationen hjælpe alle sine små, fanatiske, mørke venner«, K.N, Storkøbenhavn.
  • »Jeg er ikke racist eller noget. Jeg kan bare ikke lide dem. Muslimerne vil overtage det hele, jo« (C.M.).
  • »Det er så tydeligt, at det er ren indavl. Havde det været en hunderace, ville man gøre alt for at stoppe formeringen og forbyde racen«, (J.F.)
  • »Jeg har alt imod det, islam står for. Om det er halal, stening eller moskeer. ALT det skal ud af Danmark«. (F.L.)
  • »Hele vores kultur er ved at gå væk, fordi det bliver ødelagt af islam. Jeg vil have mit fædreland tilbage«. (M.H.)

Administratorer luger ud

De fremmedfjendske indlæg i grupperne kan tælles i hundreder. Men Politiken har ikke haft mulighed for at afklare eventuelt medlemskab af Dansk Folkeparti for hovedparten af skribenterne bag.

Blandt forslagene er et totalforbud mod islam, overhældning af muslimske butikker med svinegylle, tvangssterilisering af alle muslimer og nedbrænding eller bombning af moskeer i Danmark.

Politiken har været i kontakt med administratorerne af to af de største grupper, hvor disse islamkritiske ytringer findes. Begge administratorer er medlemmer af Dansk Folkeparti, hvilket også er bekræftet af partiet selv.

De hævder over for Politiken, at de bruger meget tid på at moderere og luge ud i ytringer i Facebookgrupperne.

Fredag aften blev gruppen 'DF - dit land - dit valg' deaktiveret fra Facebook, så den ikke længere er tilgængelig.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce