Foto: FLINDT MOGENS
Politik

Klaus Riskær Pedersen smidt ud af Alternativet

Bedrageridømt iværksætter må droppe at blive valgt ind for Alternativet.

Politik

Det blev kun til én uge i det nye politiske parti, Alternativet, for Klaus Riskær Pedersen.

Den bedrageridømte serieiværksætter og finansmand er ekskluderet som medlem af Alternativet, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Klaus Riskær Pedersen, som er tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, ville forsøge at blive Alternativets folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds.

Men en enig hovedbestyrelse har besluttet, at han skal ekskluderes for at have skadet partiet og modarbejdet dets idé- og værdigrundlag. Det sker blandt andet på baggrund af udtalelser i flere medier om, at partiet mangler en ordentlig økonomisk politik.

Riskær afviste mægling

Ifølge partiet blev Klaus Riskær Pedersen tilbudt et mæglingsforsøg, som gik ud på, at han ikke kunne stille op til officielle poster for partiet, men det afviste Klaus Riskær Pedersen at tage stilling til. Herefter fik han besked på, at han var ekskluderet.

LÆS INTERVIEW

Klaus Riskær Pedersen blev i 2008 idømt seks års fængsel i en sag om skyldnersvig for 210 millioner kroner, og han er erklæret personligt konkurs.

Alternativet, der er stiftet af tidligere kulturminister for De Radikale Uffe Elbæk, oplyste tidligere fredag, at partiet officielt er blevet opstillingsberettiget til det kommende valg til Folketinget.

Det sker, fordi partiet har samlet mere end 20.260 vælgererklæringer.

Riskær ingen gavn

Alternativet får listebogstavet Å, når der skal være valg til Folketinget senest 15. september.

I forbindelse med Klaus Riskær Pedersens indtræden i partiet for en uge siden vurderede dagbladet Informations politiske redaktør, Casper Dall, at hans medlemskab på ingen måde ville gavne folketingsbejlerne:

»Umiddelbart tror jeg, at det er Uffe Elbæk og Alternativets værste mareridt, der lige nu er i gang med at udspille sig«.

LÆS KRONIKEN

»Han repræsenterer den her kendis-type, som Alternativet vil undgå, fordi de gerne vil have fokus på deres politiske projekt, frem for at kandidaterne har medietække eller har et navn«, sagde redaktøren til Ritzau.

Parti-stifteren har også udtalt til Information, at Klaus Riskær Pedersen »har den forkerte profil« for partiet.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce