Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dukkepartiet er en mistillidserklæring til de danske politikere. De mener at de danske politikere har mistet deres realitetssans. 1 april afbrød de spørgstimen i Folketinget med operasang med citater fra bl.a. Lars Løkke Rasmussen. Kilde: politiken.tv/ Janus Engel

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dukkepartiet: Vi er blevet taget i en nødløgn

Påstanden om, at Dukkepartiet blot var godt 2.000 underskrifter fra at blive opstillingsparate, er fup.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I godt et døgn har Dukkepartiet holdt det meste af dansk presse for nar.

I Kulturen på News i går og senere i blandt andet P1 Morgen og flere andre medier lykkedes det partiets repræsentanter at overbevise journalister og andre om, at man blot var omkring 2.000 godkendte vælgererklæringer fra at blive opstillingsparate til det kommende folketingsvalg.

Men hårdt presset af fakta indrømmer stifteren, dramatikeren Christian Lollike, nu, at det er langt fra sandheden:

»Dukkepartiet er blevet grebet i det, man i moderne politik betegner som en nødløgn. Vi vil arbejde videre, som om intet var hændt. Der er andre politikere, der er blevet taget i at lyve og er kommet videre. Jeg håber, der også findes tilgivelse for dukker«, skriver han i en mail til Politiken.

I en pressemeddelelse uddyber Dukkepartiet, at det netop var fordi, det kniber med at indsamle det tilstrækkelige antal vælgererklæringer, at man tyede til »nødløgnen«.

Fastholder at have »mange« underskrifter

Indrømmelsen kommer efter, at DR har lavet en rundringning til flere af landets store kommuner, der kunne oplyse, at de blot havde modtaget ganske få vælgererklæringer fra Dukkepartiet og godkendt endnu færre.

København har eksempelvis blot modtaget 171 erklæringer og godkendt 155.

Christian Lollike fortæller, at han ikke kender det præcise antal vælgererklæringer, Dukkepartiet har samlet ind. Men han insisterer på, at det er »mange«.

99 partier jagter vælgererklæringer

Dukkepartiet er blot et af flere partier, der kæmper for at nå de 20.260 underskrifter fra stemmeberettigede borger, der skal til, hvis et nyt parti ønsker at stille op til folketingsvalget.

I sidste uge fik Nationalpartiet stor omtale, da det kunne præsentere digteren Yahya Hassan som kandidat, og derudover forsøger gamle partier som Retsforbundet og Fremskridtspartiet også at hverve støtter, så de igen kan komme på stemmesedlen.

I alt har Økonomi- og Indenrigsministeriet pt. givet 99 partier den godkendelse, der skal til, for at man kan gå i gang med at indsamle de nødvendige vælgererklæringer.

Almindelige borgere som statsminister

Dukkepartiet er imidlertid et noget anderledes et af slagsen. Partiets repræsentanter optræder som regel iført masker for at udstille, at politik ifølge dem har udviklet sig til et maskeradebal uden reelt indhold.

På sin hjemmeside skriver Dukkepartiet, at det er en »mistillidserklæring til politikerne«.

Hvis Dukkepartiet bliver opstillingsparat og kommer i Folketinget, ønsker medlemmerne, at partiets mandater tages helt ud af regnestykket om flertal bag finanslov, skattepakker og terrorlovgivning.

»Politikere er sat i verden for at træffe beslutninger for Danmark. Vi beskæftiger os ikke med indvandrer-, miljø- eller finanspolitik. Vi er nødværge, fordi politik i dag kun er en børnehave«, har en anden af partiets stiftere, iværksætteren Kasper Gevaldig, sagt til ritzau.

Dukkepartiet vil vælge en almindelig borger og lade denne borger være partiets statsministerkandidat. Skulle der ikke være opbakning til det, vil partiet støtte den koalition, der lader Dukkepartiet varetage statsministerposten i fem uger. I de fem uger vil Dukkepartiet indføre »en kollektiv tænkepause«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden