Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen (arkiv)
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

nazi... Den konservative kampagne kobler nazisme og islamisme og har vakt opsigt, siden de første plakater blev sat op tidligere på måneden.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Barfoed lægger afstand til konservativ kampagne

Den tidligere formand for Konservative opgiver at forklare visdommen i omstridt kampagne.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hidtil har den interne kritik af de konservatives ’Stop naziislamisme’-kampagne været forbeholdt lokale repræsentanter fra partiet. Men også partiformand Søren Pape Poulsens forgænger på posten, Lars Barfoed, har svært ved at se det kloge i den.

Det lod han forstå, da han mandag deltog i en paneldebat på Københavns VUC.

For øjnene af et par hundrede studerende og en række andre politikere blev Lars Barfoed spurgt, hvordan han ser på den omstridte kampagne. Seancen blev ikke optaget eller filmet, men en række kilder forklarer, at den tidligere formand sagde noget i stil med, at han ikke kunne se det kloge i den.

Lars Barfoed bekræfter udlægningen:

»Jeg sagde, at det er jo ikke alle, der er født med lige gode evner. Og så sagde jeg: Jeg har ikke evner til at forklare nærmere om visdommen i den markedsføring«, gengiver han og understreger, at han også sagde, at han er enig i holdningen om, at radikalisering skal bekæmpes.

»Det, der er den politiske holdning bag det – at vi skal bekæmpe radikalisering – det er jo noget, som jeg bestemt mener, at vi skal. Men jeg er ikke i stand til at redegøre for sådan rent markedsføringsmæssigt, hvad det kloge lige er i at skrive sådan. Det må man snakke med nogle andre om«.

En kryptisk kritik

Blandt konservative kilder med tæt kendskab til Barfoed, vækker udtalelserne opsigt, og flere mener, at det kun kan ses som en – om end kryptisk formuleret – kritik af kampagnen, som hans efterfølger, Søren Pape Poulsen, har brugt som et eksempel på, at partiet med ham som formand rykker et skridt til højre.

Det radikale folketingsmedlem Lone Loklindt var blandt paneldeltagerne på VUC:

»Der var en del, der klappede ad, at han på den måde tog afstand fra det«, forklarer hun, efter at andre af de tilstedeværende har udlagt situationen på samme måde.

Fortolkningen af ordene ønsker Barfoed dog ikke selv at gå ind i.

Lars Barfoed, det er blevet udlagt af nogle af dem, der hørte det, som en slet skjult kritik af den måde at lave kampagne på. Er det helt skudt ved siden af?

»Det har jeg ikke nogen kommentar til. Jeg har ikke mere at sige til det, end det jeg har sagt her«, svarer Lars Barfoed.

Pape forklarer visdommen

Adspurgt, om han kan forklare sin forgænger visdommen i kampagnen, svarer Søren Pape Poulsen:

»Ja, jeg har det fint med, at man kan have forskellig tilgang til den. Jeg har også sagt tidligere, at det er et stærkt udtryk, og det er et udtryk, hvor vi ryster lidt ved murene. Men det, jeg er glad for, er, at han også siger, at han synes, vi skal bekæmpe radikalisering, og det er sådan set bare det, der er budskabet i den«.

Kender du nogen, der ikke vil bekæmpe radikalisering?

»Nej, men jeg kender forskellige holdninger til, hvor meget skal man gøre«.

Hvordan udlægger du det, at han på et stort offentligt møde siger, at han ikke har evnen til at forklare visdommen i kampagnen?

»Jeg opfatter det sådan set bare sådan, at det var måske ikke et ord, han ville have brugt. Der er vi jo forskellige som mennesker, og det har jeg fuld respekt for«, siger Søren Pape Poulsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden