Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PLlGT. Alternativets nye integrationsudspil fjerner ifølge dem selv fokuset fra tvang til pligt. Og konsekvensen, hvis man ikke opfylder sine pligter? Hjemsendelse.Det mener Alternativets integrationsordfører og folketingskandidat, Uzma Ahmed.
Foto: Pressebillede

PLlGT. Alternativets nye integrationsudspil fjerner ifølge dem selv fokuset fra tvang til pligt. Og konsekvensen, hvis man ikke opfylder sine pligter? Hjemsendelse.Det mener Alternativets integrationsordfører og folketingskandidat, Uzma Ahmed.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativet: Hjemsend de indvandrere, der ikke vil Danmark

Elbæks parti har fremlagt 18 forslag til »bæredygtig integration«.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nægter man som indvandrer uden statsborgerskab at lære at overholde loven, er konsekvensen klar: Hjemsendelse.

Sådan lyder det fra Alternativets integrationsordfører og folketingskandidat, Uzma Ahmed, på baggrund af partiets nye integrationsudspil, 'Et nyt vi'. Kernen i udspillet er at udskifte tvang med pligter - og konsekvens.

»Hvis man ikke gider at lære dansk eller ikke går ind for ligestilling, så skal vedkommende sendes tilbage til sit hjemland. Man kan simpelthen ikke være her«, siger Uzma Ahmed.

Har man fået dansk statsborgskab, får man taget sin overførselsindkomst, hvis man ikke vil lære og overholde loven.

Integration er at udvise vilje til at lære

»Men før vi sender nogen hjem, skal vi først finde ud af, hvorfor personen ikke vil lære dansk; er det eksempelvis fordi, vedkommende arbejder hele natten og derfor ikke møder op til undervisning tidlig næste morgen? Skal personen i stedet på et senere undervisningshold? Vi tror på, at når man har nogen forventninger til mennesker, så lever de op til det«, Uzma Ahmed.

Netop dét er forskellen på Alternativet og Dansk Folkeparti, mener hun og fortæller, at hun kender »rigtig mange mennesker« på overførselsindkomst som er stemplet som »nogen, der ikke vil«.

LÆS MERE

»Men det passer ikke. Jeg ser, at de ikke har evnerne - de kan ikke tale dansk - eller lige muligheder for at blive en del af samfundet, da de bliver fravalgt ved jobansøgningen. Lærer de at tale dansk og får lige muligheder, skal de nok leve op til alle samfundets krav«.

Højskolen i ghettoen

For at sikre, at nytilkomne får den rette undervisning, vil Alternativet opføre en række såkaldte beboerakademier, en slags højskole i landets 31 officielle ghettoer.

Her skal indvandrere gennem et 2-årigt uddannelsesforløb, hvor de blive rundervist demokratiske værdier som ligestilling og religionsfrihed - eller »samfundets færdselsregler«, som Uzma Ahmed beskriver det.

»Vi mener, at den bæredygtige integration ligger i, at man udviser viljen til at lære, man har evnerne og griber de muligheder, der er. Hvis samfundet kan sikre, at mennesker kan gøre det, kan de mennesker, som vi i dag ser som en minusressource, blive til de største ressourcer«, siger hun.

LÆS MERE

Idéen er, at beboerakademierne skal fungere som brobygger mellem det offentlige, arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet og den enkelte indvandrer. Her skal der være undervisning i medborgerskabets pligter, hjælp med kontankt til det offentlige samt rådgivning om ens rettigheder, jobmuligheder og uddannelsesforløb.

Elever skal lære medborgerskabets pligter

Men det er ikke kun de nytilkomne, der skal på skolebænken. Også de danske skoleelever skal lære medborgerskabets ABC.

»Vi vil gøre 'demokratisk medborgerskab' til et obligatorisk fag i folkeskolen. På den måde lærer børn og unge deres frihedsrettigheder og handlemuligheder«, siger Uzma Ahmed.

Undervisningen skal samtidig fungere som et værn imod radikalisering og intolerance, tilføjer hun.

Å: Afskaf 24-årsreglen

Alternativet foreslår derudover en genindførelse af modersmålsundervisningen, en afskaffelse af 24-årsreglen samt bedre retssikkerhed for etniske minoriteter.

Pengene, der skal finansiere forslagene skal findes inden for rammerne af den nuværende integrationsindsats - der spildes nemlig penge i dag på tiltag, der ikke virker, mener Uzma Ahmed.

LÆS MERE

Ifølge de seneste vægtede meningsmåler har Alternativet en vælgertilslutning på 1,4 procent. Parter skal over spærregrænsen på 2 procent for at komme i Folketinget.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden