Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OlESEN
Foto: PETER HOVE OlESEN

Nærkontakt. Kristian Thulsen Dahl mødte vælgerne på Folkemødet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thulesen Dahl vil ikke i regering - for nogen pris

Hårdt presset af Politikens chefredaktør Bo Lidegaard fastslog DF's partiformand på Folkemødet, at indflydelsen ligger i at kæmpe fra sag til sag i Folketinget.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han var hverken til at hugge eller stikke i, Kristian Thulesen Dahl.

Selv om Politikens chefredaktør Bo Lidegaard havde fuldt hus på Gæstgivergården i Allinge og et særdeles veloplagt publikum bag sig, da han interviewede Dansk Folkepartis formand, var slaget tabt på forhånd. Det lykkedes ikke at lokke Kristian Thulesen Dahl til at gå efter en ministerpost efter Folketingsvalget.

»Vi tror på, at det er bedre at kæmpe fra sag for sag. For os handler om, hvordan vi får mest muligt igennem af DF's politik. Vi vil ikke lave en SF, hvor partiet efter valget gik efter de dyre ministerbiler, men til gengæld ikke fik indflydelsen. Det var en dårlig byttehandel«, sagde Kristian Thulesen Dahl med henvisning til, at SF blev mast og næsten knust, da partiet gik i regering med Socialdemokraterne og de radikale efter det seneste Folketingsvalg.

»Den fejl vil DF ikke begå«, fastslog DF formanden på Folkemødet. Selv da partiformanden af Bo Lidegaard blev spurgt, om DF kunne tænkes at pege på Venstres Lars Løkke Rasmussen som ny statsminister, selv om DF skulle gå hen at blive et større parti end Venstre efter det kommende valg.

»Ja, det kan jeg sagtens. Se bare hvad det var der skete efter sidste Folketingsvalg. SF havde væsentligt flere mandater end de radikale - men det var de radikale, der skrev regeringsgrundlaget«.

»Hvorfor vil I ikke tage ansvaret og deltage i en regering«, lød spørgsmålet fra Bo Lidegaard.

»Ansvaret tager man - uanset om man er i regering eller ej. For os handler det kun om at få mest muligt at Dansk Folkepartis politik igennem, og det er derfor, vi peger på Lars Løkke Rasmussen som ny statminister«, sagde Kristian Thulesen Dahl, som hele dagen optrådte med stor selvtillid rundt om på Folkemødet, og tydeligvis mener, det går rigtigt godt for partiet - uden at der skal trækkes nye kaniner op af hatten uafbrudt, og uden at der dag efter dag skal komme nye skarpe politiske meldinger.

Vi vil sige præcist det samme efter valget som vi sagde før valget. Det lyder kedeligt, men vil det ikke være en forandring i forhold til hvad vi ellers har oplevet?

Partiformanden fik massivt bifald og højlydt medløbslatter fra publikum, da han tidligere på dagen på den store scene ved Allinges strand erkærede, at DF satser på at lave »Danmarks kedeligste valgkamp«.

»Vi vil sige præcist det samme efter valget, som vi sagde før valget. Det lyder kedeligt, men vil det ikke være en forandring i forhold til, hvad vi ellers har oplevet?«, spurgte Thulesen Dahl med henvisning til den nuværende SR-regering, som bliver beskyldt for omfattende løftebrud.

DF-formanden brugte iøvrigt dagen på Bornholm til at slå et slag for udkantsdanmark. F.eks. skal et udkantsområde som Bornholm ikke kun føle sig i centrum fire dag om året, når der er Folkemøde, men også »de andre 361 dage i året« skal være gode dage for Bornholm, som Thulesen Dahl formulerde det.

DF-formanden fastslog, at partiet vil kæmpe for de pressede dele af Danmark på tre afgørende punkter. 1) Alle kommuner skal sikres en god sund økonomi, så man kan tilbyde både borgerne og virksomhederne en god service. 2) Landbruget skal have gode vilkår, fordi landbruget er en afgørende faktor for at skabe et Danmark i balance, alene fordi landbruget er afgørende for beskæftigelsen og livet i mange mindre kommuner langt væk fra storbyerne. 3) »Samtidig er vi nødt til at flytte statslige arbejdsplader væk fra Hovedstaden. Hvorfor skal en tredjedel af Naturstyrelsens arbejdspladser ligge i Hovedstaden«, lød det retoriske spørgsmål fra Kristian Thulesen Dahl.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden