Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: TYCHO GREGERS
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fagforeningsmand: Politikerne må lære at tale ordentligt til hinanden

Det har været et protestvalg, som partierne må tage til lære af.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vælgerne har i højere grad fravalgt nogle partier og politikere, end de har tilvalgt dem, og det kan de ledende politikere i høj grad takke sig selv for.

Det siger den socialdemokratiske fagforeningsmand Gunde Odgaard, der mener, at valgresultatet må mane til eftertanke i de partier, der traditionelt har været de dominerende i dansk politik.

Gunde Odgaard er sekretariatschef i BAT Kartellet, der samler fagforeninger på bygge- og anlægsområdet. Han er tilhænger af det brede samarbejde i Folketinget, og han kan godt være bekymret for, hvordan det skal gå med det efter dette valg.

»Jeg har i hvert fald svært ved at se, hvem der skal tage initiativ til det, men nogen må jo gøre det«, siger Gunde Odgaard.

»Og så mener jeg, at politikerne fra blå og rød blok skal begynde at øve sig i at tale pænere til hinanden og vise respekt for hinanden. Der er jo ingen almindelige mennesker, der taler sådan til hinanden, som de har gjort i denne valgkamp. Så ville man jo blive indlagt«, siger Gunde Odgaard, der deltog i valgfesten hos Socialdemokraterne.

Protestvalg

Det var en noget fesen valgfest, hvor socialdemokraterne havde svært ved at glæde sig over et godt resultat for partiet, når partiet samtidig mister regeringsmagten og statsministerposten.

»Socialdemokraterne har fået et godt valg, men det nytter jo ikke noget, når de andre partier omkring os er smeltet ned«, siger Gunde Odgaard.

Jeg kan ikke frigøre mig for den tanke, at det for mange vælgere har handlet om et fravalg og ikke et tilvalg

Han ser valget som lidt af et protestvalg, som de partierne må tage ved lære af.

»Jeg kan ikke frigøre mig for den tanke, at det for mange vælgere har handlet om et fravalg og ikke et tilvalg. Hverken Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen er politikere med en naturlig folkelig appel og opbakning. Derfor er dette valg også blevet en slags protestvalg«.

»Jeg mener, at sådan nogle som Alternativet er nogle drømmere. Det taler jo også til nogle, og al respekt for det. Men i gamle dage kunne Svend Auken også holde tale, så vi alle sammen begyndte at drømme, og det var der også andre, der kunne, I dag er der ligesom gået for meget bogholderipolitik i den og der har været for meget snak om dagpenge og flygtninge, som jo ikke skal fylde det hele«, siger Gunde Odgaard.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden