Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Præsentation. Lars Løkke Rasmussen med sine 17 ministre foran Amalienborg.
Foto: Anders Rye Skjold Jensen

Præsentation. Lars Løkke Rasmussen med sine 17 ministre foran Amalienborg.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkke Rasmussen: »Vi er meget bevidste om, at vi er en mindretalsregering«

Den nye statsminister er klar over, at han må kunne favne bredt for at skaffe sine flertal.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Som jeg kan læse det politiske landskab – det kan være jeg ikke er dygtig nok til det, at jeg er for urutineret eller for stor en amatør – men som jeg læser det politiske landskab, så ser jeg ganske gode muligheder for, at vi kan samarbejde. Vi er omringet af nogle, som også vil opnå resultater«.

Det erklærede den tiltrædende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han præsenterede sin nye mindretalsregering foran Amalienborg.

Han understregede, at han har fuld tiltro til holdets kvalifikationer.

»Det er et stærkt hold, som rummer mange kompetencer. Det bliver der også brug for, for vi er meget bevidste om, at vi er en mindretalsregering«, sagde han.

FAKTA

Præsenterer regeringsgrundlag i dag

Ved middagstid fremlægger den nye regering sin plan for, hvad den vil arbejde på i den kommende tid. Ifølge Lars Løkke Rasmussen vil der blandt andet blive gjort forsøg på at få flere i arbejde.

»For mange danskere er på offentlig overførsel. Vi skal have flyttet folk fra passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet«, sagde han.

Regeringen vil også inden for få dage præsentere et nyt lovforslag om udlændingepolitikken, hvor der lægges op til stramninger.

Næsten alle d 17 nye ministre er alle hentet fra Venstre og fra det politiske system. Kun en enkelt kommer fra civilsamfundet: Det er Dansk Arbejdsgiverforenings direktør Jørn Neergaard Larsen, som bliver beskæftigelsesminister.

Nyudnævnte ministre skal starte embedet på et seminar

De nye ministre skal de kommende dage træde sammen i et seminar, hvor kursen for den kommende regeringsperiode skal udstikkes, meddelte Lars Løkke Rasmussen, da holdet stillede op til fotografering foran regentboligen efter at være blevet præsenteret for Dronning Margrethe.

Regeringen kommer til at skulle tale med begge sider af folketingssalen, når den skal finde flertal for den politik, som Lars Løkke Rasmussen og resten af hans hold ønsker at få gennemført.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden