Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: MADS NISSEN
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fakta: Her er de nye ministre

Den nye regeringsmedlemmer har alle haft karriere i Folketinget. En enkelt er hentet ind udefra.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den tiltrædende statsminister Lars Løkke Rasmussen har netop præsenteret sin nye mindretalsregering, der alene består af Venstrepolitikere. Alle har erfaring fra Folketinget, bortset fra den nye beskæftigelsesminister, som hentes fra en direktørpost i Dansk Arbejdsgiverforening.

 • Finansminister: Claus Hjort Frederiksen. 67 år. MF siden 2005. Tidligere beskæftigelsesminister og finansminister. Jurist. Og forhenværende partisekretær for Venstre.
 • Udenrigsminister: Kristian Jensen. 44 år. MF siden 1998. Tidligere skatteminister. Næstformand i Venstre. Er bankuddannet og arbejdede som bankassistent frem til sin indtræden i Folketinget.
 • Kultur- og kirkeminister: Bertel Haarder. 70 år. MF i 1975. Har tidligere haft en række poster som indenrigs- og sundhedsminister, undervisningsminister og integrationsminister. Statskundskabsuddannet.
 • Transport- og bygningsminister: Hans Christian Schmidt. 61 år. MF siden 2007. Tidligere transportminister, fødevareminister og miljøminister. Tidligere medlem af byrådet i Vojens. Lærer.
 • Miljø- og fødevareminister: Eva Kjer Hansen. MF siden 1990. Tidligere fødevare- og landbrugsminister og socialminister. Uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet.
 • Erhvervs- og vækstminister: Troels Lund Poulsen. 39 år. MF siden 2001. Forhenværende undervisningsminister, skatteminister og miljøminister. Har arbejdet som pressekoordinator i ørestadsselskabet.
 • Udlændinge, integrations- og boligminister: Inger Støjberg. 42 år. MF siden 2005. Tidligere beskæftigelsesminister og politisk ordfører for partiet. Kommer fra et arbejde som freelancejournalist og redaktør.
 • Social- og indenrigsminister: Karen Ellemann. 45 år. MF siden 2007. Tidligere miljøminister samt indenrigs- og socialminister. Lærer. Forhenværende medlem af byrådet i Rudersdal.
 • Justitsminister: Søren Pind. 45 år. Blev 1. gang MF'er i 1994 som vikar. Tidligere flygtninge- og integrationsminister og minister for udviklingsbistand. Hidtidig udenrigsordfører for partiet. Jurist.
 • Energi-, forsynings- og klimaminister: Lars Christian Lilleholt. 50 år. Første gang MF som vikar i 1997. Har haft flere ordførerskaber og fungeret som gruppesekretær i Venstre. Tidligere byrådsmedlem i Odense. Journalist.
 • Minister for børn, undervisning og ligestilling: Ellen Trane Nørby. 35 år. MF siden 2005. Har haft flere ordførerskaber for Venstre. Er magister i kunsthistorie med sidefag i samfundsfag.
 • Sundheds- og ældreminister: Sophie Løhde. 31 år. MF siden 2007. Har bl.a. været sundhedsordfører og kommunalordfører. BA i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation. Tidligere medlem af amtsrådet i Frederiksborg Amt.
 • Skatteminister: Karsten Lauritzen. 31 år. MF siden 2007. Har været bl.a. retsordfører og integrationsordfører for partiet. Har en BSc i politik og administration fra universitetet i Aalborg.
 • Uddannelses- og forskningsminister: Esben Lunde Larsen. 36 år. MF siden 2011. Tidligere udddannelses- og forskningsordfører. Teolog.
 • Forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde: Carl Holst. 41 år. Nyvalgt medlem af Folketinget. Har siden 2000 haft posten som amtsborgmester, først i Sønderjyllands Amt og efter kommunalreformen i Region Syddanmark. Lærer.
 • Beskæftigelsesminister: Jørn Neergaard Larsen. 66 år. Er hentet ind til posten fra en stilling som direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Jurist.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden