Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Formand? Statsminister Lars Løkke Rasmussen peger på Pia Kjærsgaard som ny formand for Folketingets Præsidium.
Foto: MIRIAM DALSGAARD (arkiv)

Formand? Statsminister Lars Løkke Rasmussen peger på Pia Kjærsgaard som ny formand for Folketingets Præsidium.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkke foreslår Pia Kjærsgaard som ny formand for Folketinget

Pia Kjærsgaard er »et godt menneske og en god ven«, siger statsministeren om Folketingets måske kommende formand.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at Pia Kjærsgaard bør besætte den prestigefulde post som ny formand for Folketinget.

»Det rigtigste vil være, at det parti, der har haft den største fremgang besætter den post«, siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 News.

»Jeg synes, at Pia Kjærsgaard vil være et meget, meget kvalificeret bud på det«.

Statsministeren understreger, at det er Folketinget, der bestemmer, hvem der sætter sig i formandsstolen for Folketingets Præsidium.

»Et godt menneske og en god ven«

Den nuværende formand for Folketinget, Mogens Lykketoft (S), forlader posten til fordel for en plads som leder for FN's Generalforsamling et år frem.

Jeg synes, at Pia Kjærsgaard vil være et meget, meget kvalificeret bud på det

Der har derfor været spekuleret i, om det var Venstres Bertel Haarder eller Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der i dag er henholdvis 1.- og 2.-næstformand for Folketingets Præsidium, der skulle besætte posten, efter blå blok vandt flertallet i Folketinget.

Forsiden af Ekstra Bladet i dag forudser da også, at »Bertel vil knuse Pias drøm«, men efter at Bertel Haarder i dag er blevet udnævnt til ny kultur- og kirkeminister, er vejen banet for Kjærsgaard. Og statsministeren bakker altså også op.

»Pia er en meget, meget garvet parlamentariker, som har haft en helt fantastisk karriere. Ud af et Fremskridtsparti i ruiner opstod Dansk Folkeparti som en fugl Føniks, som - hun jo i den grad har æren for - har foldet sine vinger ud. Det i sig selv fremkalder enorm respekt. Og derudover vil jeg sige om Pia – og det synes jeg altså også betyder noget i denne sag – at hun er simpelthen et godt menneske og en god ven«, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

»Den post i Folketinget handler om, at Folketingets midte vælger en person, som man betror ansvaret for at skabe rammerne om folkestyrearbejdet, og det er jeg helt sikker på, at det vil hun være ganske perfekt til«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden