Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Boligjob. Fradraget for husforbedringer genindføres med tilbagevirkende kraft.
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)

Boligjob. Fradraget for husforbedringer genindføres med tilbagevirkende kraft.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bredt flertal genopliver håndværkerfradraget

SF og Alternativet går med i aftale om boligjobordning med mere grøn profil.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var et af Venstres eneste løfter i valgkampen, det står i det netop offentliggjorte regeringsgrundlag, og nu bliver det også virkelighed.

Den nydannede regering har lavet en aftale med Dansk Folkeparti, de konservative, SF og Alternativet om at forlænge boligjobordningen, der giver skattefradrag for håndværkerudgifter.

Aftalen gælder i sin gamle form med tilbagevirkende kraft i 2015, og herefter vil partierne indføre en mere grøn version.

»For de efterfølgende år vil vi i efteråret fremsætte et nyt lovforslag, hvor boligjobordningen får en mere grøn profil«, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Hvordan den grønne målretning af aftalen præcis kommer til at se ud, skal der være en politisk drøftelse af i efteråret, siger han.

Den grønne profil har været afgørende for Alternativet og SF, fortæller de to partier, der sammen med de øvrige parter præsenterer aftalen i Finansministeriet.

»Det står meget klart i aftalen, at der er tale om klimatilpasning eller energibesparelser«, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr, der også understreger, at lejere også skal have gavn af en ny, kommende aftale.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er godt tilfreds med aftalen, som, han mener, viser, at det nye Folketing er manøvredygtigt.

»Det betyder jo bare, at vi rent faktisk kan agere i det Folketing, der er, og lave gode aftaler«, siger han.

Afgørende vægt på håndværkerfradrag

Den tidligere SR-regering afskaffede boligjobordningen, der udløb 1. januar 2015. I samme måned meddelte Lars Løkke Rasmussen, at Venstre ville genindføre ordningen med tilbagevirkende kraft, hvis blå blok vandt valget.

»Det er noget, jeg lægger afgørende vægt på. Jeg vil sige, at hvis jeg skal lede en regering, så skal altså kunne finde det her i regeringens program«, sagde han dengang til DR.

I sidste uge fortalte Alternativets Uffe Elbæk, at han flere gange efter valget har drøftet boligjobordningen med Lars Løkke Rasmussen, og at han godt kunne se partiet som en del af en aftale, hvis en sådan tog hensyn til miljøet.

En grøn udgave

SF-formand Pia Olsen Dyhr har også tidligere slået til lyd for en genindførelse af boligjobordningen, men vel at mærke også i en grøn udgave.

»Det vi er optaget af, er selvfølgelig, at når vi bruger statens penge på håndværkerting ude i vores hjem, så skal det selvfølgelig også hjælpe på energibesparelser og vores fælles klima«, sagde hun, da hun i sidste uge kom ud fra møde med Lars Løkke Rasmussen.

Derimod har Liberal Alliances formand Anders Samuelsen været skeptisk over for ordningen, men er i de seneste dage blødt op. I weekenden var han med egne ord »fremkommelig«, men Liberal Alliance var altså ikke med til at præsentere en endelig aftale.

»De har haft en klar holdning, og den har vi fuld respekt for i regeringen, og sådan er det«, siger Karsten Lauritzen om Liberal Alliances fravær.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden