Viden. Danmarks nye videnskabsminister stiller spørgmålstegn ved videnskaben i interview med Jyllands-Posten.
Foto: DALUM ASTRID

Viden. Danmarks nye videnskabsminister stiller spørgmålstegn ved videnskaben i interview med Jyllands-Posten.

Politik

Videnskabsminister: Gud skabte Jorden

Det er en skabende gud, der står bag Jorden, mener ny videnskabsminister.

Politik

»Jeg tror på, der står en skabende gud bag«.

Sådan lød ordene fra V-regeringens nye uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V), i et interview med Jyllands-Posten, da han blev spurgt til, om mennesket nedstammer fra aberne.

»Hvordan han så har gjort det, det har jeg ikke forholdt mig så meget til. Og det er der jo heller ikke nogen, der kan give en teologisk forklaring på eller lignende. På den måde har jeg ikke forholdt mig til det«, siger han.

Den 36-årige nye 'videnskabsminister', som det kaldes i folkemunde, fra Ringkøbing-egnen, lægger i interviewet ikke skjul på, at han tror på Gud.

Har læst teologi

Med en baggrund som ph.d. i teologi kommer den nye ministers verdensopfattelse formentlig heller ikke som nogen stor overraskelse.

Alligevel har Esben Lunde Larsens udtalelser skab en del røre på de sociale medier, hvor udtalelserne er delt flittigt på særligt Twitter.

I interviewet med Jyllands-Posten fortæller videnskabsministeren endvidere, at han tror, der står en skabende gud bag det meste af verden, men at det ikke er afgørende for ham, at videnskaben og bibelen har to forskellige forklaringer på det.

Han understreger dog, at han som et troende menneske tror på, at der står en Gud bag skabelsen,

Ministeren har dog efterfølgende forklaret, at han ikke mener, at det ene nødvendigvis behøver at udelukke det andet, og at der for eksempel sagtens kan være Gud, der skabte 'the big bang' og dermed jorden.

Esben Lunde Larsen blev valgt ind i Folketinget for anden gang med godt 11.000 personlige stemmer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce