0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om KV21

Så mange penge har flygtningefamilier til rådighed efter stramningerne

Et optjeningsprincip vil give lavere rådighedsbeløb for flygtninge, der lige er kommet til landet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 LINE ØRNES SØNDERGAARD (arkiv)
Foto: LINE ØRNES SØNDERGAARD (arkiv)

Stramt. Regeringen har skåret ned på de ydelser, som flygtninge kan få.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen vil genindføre optjeningsprincippet for blandt andet børnechecks og -tilskud for indvandrere, der flytter ind i Danmark.

Det kommer til at ramme nyankomne flygtninge på pengepungen, skriver Jyllands-Posten. med henvisning til beregninger fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

De nye regler vil ramme alle, med mindre mindst en af forsørgerne har haft bopæl i Danmark eller arbejde i mindst to år i EU inden for de seneste 10 år.

Det vil give lavere rådighedsbeløb for flygtninge, når de faste udgifter til boliger og lignende er betalt, viser beregningerne fra ministeriet:

Gældende kontanthjælp

Integrationsydelse efter to år

Integrationsydelse for nyankomne

Rådighedsbeløb enlig uden børn

5.300 kr.

2.300 kr.

2.300 kr.

Rådighedsbeløb enlig med 2 børn

13.700 kr.

11.900 kr.

5.400 kr.

Rådighedsbeløb par uden børn

10.700 kr.

4.700 kr.

4.700 kr.

Rådighedsbeløb par med 2 børn

15.300 kr.

11.600 kr.

8.900 kr.

Tallene bygger på en husleje på 2.803 kroner for en enlig uden børn og 6.144 kroner for familier samt øvrige boligudgifter på mellem 761 og 1.236 pr. måned afhængig af familietypen.

Planerne om at genindføre optjeningsprincippet indebærer ifølge ministeriets svar til Folketinget , at retten til at modtage de offentlige ydelser stiger gradvist: Efter seks måneder til 25 procent, efter et år til 50 procent og efter halvandet år til 75 procent.

Integrationsminister Inger Støjberg har i de seneste måneder gentagne gange forsvaret den nye kurs over for flygtninge, blandt andet i dette interview med Politiken under valgkampen i juni.