Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

3 områder, hvor Alternativet vil samarbejde med regeringen

Alternativet ser gode muligheder for, at partiet kan lave aftaler med regeringen, siger partiets politiske ordfører.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist ser »gode« muligheder for, at partiet kan lave aftaler med statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering.

Især når det gælder iværksætteri, fremdriftsreformen og styrkelsen af håndværksfagene og erhvervsuddannelserne, tror Rasmus Nordqvist på, at Alternativets ni mandater skal »ud og arbejde«, som det hedder på Christiansborg

»Nogle af os har allerede være rundt til møder med nogle af fagministrene og har haft gode snakke. Og blandt andet inden for områder som iværksætteri og innovationen hos de små og mellemstore virksomheder ser jeg rigtig gode muligheder for, at vi kan lave løsninger med Venstre, siger Rasmus Nordqvist og fortsætter:

»Det vigtigste for os er at få styrket iværksætteriet bredt og ikke bliver for fokuserede på højteknologi og specifikke brancher. Vi skal også se på, hvad vi kan med håndværksfagene eksempelvis. Vi tror på, at den innovation, vi har brug for lige nu, som handler om, hvordan vi kan få en bæredygtig omstilling, handler om andet en kun hjerne og højteknologi, men i høj grad også af hænderne. Og så skal iværksætterriet styrkes i hele landet, så det ikke bliver centreret«, siger Rasmus Nordqvist.

Alternativet: Vi har allerede vist viljen

Alternativet afholdt i dag pressemøde, efter at partiet i to dage har holdt sommergruppemøde. Det skete i Svaneke på Bornholm, hvor Uffe Elbæk og co. lancerede ambitionen om, at partiet ved næste folketingsvalg skal mere end fordoble sin vælgertilslutning, så 9,9 procent af danskerne sætter deres kryds ved Liste Å.

En af midlerne til at nå det mål er at lave aftaler med regeringen, hvor der er mulighed for det, og Rasmus Nordqvist mener, at regeringen ser Alternativet som en god mulighed for at finde et flertal.

»Vi har allerede vist, at vi kan være en del af det flertal, og det tror jeg også, de tager alvorligt og forsøger at møde os, der hvor vi står. Vi vil holde på konstant at have en dialog og tager ikke bare et nej for et nej«, siger han.

Fremdriftsreformen skal have et gennemtjek

Foruden iværksætteriet ser Alternativet også, at regeringen og Liste Å kan mødes på områder inden for uddannelsespolitik. Der skal skabes en mere entreprenant kultur på uddannelsesinstitutionerne i Danmark, mener Rasmus Nordqvist.

»Vi har blandt andet set, at regeringen gerne vil se kritisk på fremdriftsreformen, og hvordan man skal bruge den. Jeg håber, vi kan komme igennem med at få blødt op i troen på, at jo hurtigere det går, jo bedre er det. Folk skal kunne have flere ting involveret i deres uddannelse end bare det, der står i bøgerne«, siger Rasmus Nordqvist og fortsætter:

»Og så er det hele styrkelsen af håndværksfagene og erhvervsuddannelserne. Det var noget, den tidligere regering var meget optagede af, og også noget den nuværende regering er. Så der tror jeg også, vi kan finde nogle gode løsninger til at få opgraderet de uddannelser, så flere får lyst til at søge hen på dem«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden